Bazı alacakların, 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gerede Belediyesi, Torba Yasası'ndan faydalanarak borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlara son gün uyarısında bulundu. Vatandaşların son gün nedeniyle yaşanacak yoğunlukta mağdur olmaması için yapılandırma başvurusunu son güne bırakmaması tavsiye edildi.

Belediyeye borcu bulunan mükelleflerin kanundan faydalanmak için doğrudan Gerede Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan kanunla birlikte yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidiliyor. Farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla vergi borcu bulunan vatandaşlar, kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek.

Bazı alacakların, 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye başvurmaları gerekiyor. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenebilecek, belediyeler yapılandırılan borçlarını 36 taksitte, spor kulüpleri 42 taksitte ödeyebilecek. 6 taksitte yapılacak ödemelerde 1,05, 9 taksitte yapılacak ödemelerde 1,07, 12 taksitte yapılacak ödemelerde 1,10, 18 taksitte yapılacak ödemelerde ise 1,15 katsayısı esas alınacak.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Gerede Belediyesi de, borçların taksitlendirilmesi ve yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak 1 Aralık'ı son gün olarak duyurdu. Gerede Belediyesi, ilgili açıklamasında; 6552 sayılı yasa gereği Emlak, Su ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan vatandaşlarımızın, 11.09.2014 tarihli 291/16 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, 6552 sayılı kanunun yapılandırma ile ilgili vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olduğu halde kesinleşmiş 11.09.2014 tarihi itibariyle ödenmemiş bulunan emlak-çtv ve su kullanımına ait alacaklara bağlı ceza, faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı gibi alacaklar yapılandırılıyor,” ifadelerine yer verdi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 01 Aralık günü mesai bitimine kadar Gerede Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.