Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkanı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu seçimlere yaklaşık bir ay kala çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamak için çalışmalarını sıklaştırdı. ‘Vatandaşla yüz yüze' programı çerçevesinde vatandaşlarla buluşan, sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini sıralayan Mısırlıoğlu dün de Aşağı Soku Mahallesindeydi.
CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Aşağısoku Mahallesinde seçim çalışmalarına devam etti. Vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Mısırlıoğlu'na, Bu soğukta ellerin buz gibi olmuş kızım aman üşütme sen bize lazımsın” demeleri soğuk havayı bir anda yaz gününe çeviriyor.
Aşağısoku Mahallesini daha önce de ziyaret eden ve seçmenlerin yerel yönetimden beklentilerini kaydeden Mısırlıoğlu, mahallenin sorunlarını yerinde tekrar tespit ederek sorunlara çözüm önerilerini bizzat vatandaşlara hitap ederek yineledi.
Vatandaşlarla bir araya gelen Mısırlıoğlu, Aşağı Soku Mahallesine daha öncede ziyaretlerde bulunmuştuk. Bugün de tekrar mahallede bulunmaktayız. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Aşağısoku Mahallesi ifade ettiğimiz gibi 55 yıllık bir mahalle. Özellikle Bolu Belediye şantiyelerinin burada olduğunu biliyorsunuz. Ama mahallenin neredeyse ortasında olan belediye şantiyeleri üretilenlerden Aşağı Soku Mahallesini hiç ama hiç nasiplendirmemiş. Mahalle hiç hizmet görmemiş, işte yolların halini görüyorsunuz. Buna karşın Aşağı Soku Mahallesindeki vatandaşlarımız mevcut belediye başkanına oyunu vermiş. Bunları kendileri net bir şekilde ifade ediyorlar” dedi.
‘OYUMUZU VERDİK, AMA CEZALANDIRDIK DİYOLAR'
Vatadaşların mevcut yönetimle alakalı serzenişlerini de kendilerine illettiğini belirten Mısırlıoğlu, ‘Ama bugün geldiğimiz noktada 2 dönemdir güvendiğimiz inandığımız bir başkana oyumuzu verdik karşılığında 55 yıllık bir mahallemize hiç hizmet gelmedi. Aşağı Soku Mahallesi öksüz olarak bırakıldı' diyorlar. Bunu buradaki mahalle sakinleri ifade ediyorlar. Aşağı Soku Mahallesine de çöplük yapıldı mahalle sakinlerinin ise bu konuda şikâyetleri var. Bizler göreve geldiğimizde burada bulunan çöplüğün Bolu'nun 20 kilometre dışına taşıyacağımıza söz veriyoruz. Aşağı Soku Mahallesinde bundan 7 yıl önce yapılmış olan 18. Madde uygulaması vardı. 7 yıl önce bitmesine rağmen 18 maddenin iptal olduğunu buradaki vatandaştan duyduk. Ancak yine değişik tarihlerde gerçekleştirilen 18. Madde uygulamaları mağdurlarının her geçen gün arttığını ve 18. Maddenin hakkaniyet çerçevesinde yapılmadığını vatandaşın mağdur edildiğini bugün bir kez daha Aşağı Soku Mahallesinde tespit ettik. Hangi mahallede yapılmış olursa olsun hangi dönemde yapılmış olursa olsun bu 18.Madde uygulamaları bizler tarafından tekrar incelenecek ve vatandaşın mağduriyeti var ise tekrar hakları kendilerine geri teslim edilecek” diye konuştu.