Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Halk Otobüslerinde ücretsiz taşınan yolcu maliyetlerinin şoförlere yüklenilmesinden yakındı. Avrupa ülkelerinde ücretsiz taşınan engelli, şehit ve gazi yakınları, asker ve polis gibi kişilerin maliyetlerinin Devlet tarafından karşılandığını ancak ülkemizde bu maliyetleri şoförlerin çektiğini ifade eden Öztürk, şoförlerin zararına çalıştığını belirtti.

Taşımacılığın Belediyelere verildiğini ifade eden Öztürk, Bilindiği gibi Halk Otobüslerimizden şuanda zarar ediyoruz. Halk Otobüsleri şehirlerde artık şehrin bir parçası oldu, her caddede Halk Otobüslerini görmek mümkün. 5393 sayılı yasa ile bu taşımacılık Belediyelere verildi” dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti;

“9-10 BİRİMİ DEVLET BİZE BEDAVA TAŞITTIRIYOR”

Takdir edersiniz ki Avrupa'da da bu böyledir Devletin, yaşlısına, engellisine, şehidine ve gazisine ücretsiz hizmet götürme durumu var. Avrupa Devletleri bunu vatandaşından almış olduğu vergiler ile yaparken Türkiye'de Devlet bunu vatandaşa, yani Halk Otobüsü sahiplerine yaptırıyor. Vatandaş 300-350 Bin TL'ye araç alıyor, 65 yaş üstü, engelliler, şehit ve gaziler, asker, emniyet teşkilatı, Belediye, PTT dağıtıcıları, sarı basın kartı olan gazeteciler bizim ulaşım hizmetlerimizden ücretsiz yararlanıyor. Bu araçlar bizim kendi araçlarımız. Kredi kullandık, dairemizi sattık, tarlamızı sattık, çoluğumuzun çocuğumuzun nafakasını kazanmak, onların eğitimlerini, sağlığını bu kazancımızla temin etmek için biz bu yola çıktık ama taktir edersiniz ki 9-10 birimi Devlet bize bedava taşıttırıyor.

“ŞUANA KADAR 2 MİLYONA YAKIN KİŞİYİ ÜCRETSİZ TAŞIDIK”

Bu işi mutlaka Devletin üstlenmesi lazım. Federasyonumuz ve ayrıca Halk Otobüsleri Derneği tarafından Bakanlığa bu konular iletildi. 24. Hükümette bir torba yasa çıkarıldı, bu torba yasada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 65 yaş üstü vatandaşlar için Halk Otobüslerine para ödeyecekti. Ama Kanunun çıkmasına rağmen gerekli yönetmelikler hazırlanamadı, Maliye Bakanlığı ile Sosyal Politikalar Bakanlığı anlaşamadılar ve hala bize ücret ödemediler. Şuana kadar 2 Milyona yakın kişiyi ücretsiz taşıdık ve biz hala zarar ediyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda mağdur. Yapılan bu çalışmalar inşallah neticeye ulaşacak.

“3 MİLLETVEKİLİMİZE DE SORUNLARIMIZI İLETECEĞİZ”

Mazot pahalı, araçların donanımı, lastiği, aküsü, parçası, bakımı pahalı. Bu sorunların giderilmesi için Milletvekillerimize bu sorunları taşıyacağız. Onların da TBMM'de bu sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yapacaklarına inanıyorum. Biran evvel bu Halk Otobüsleri şoförlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi bizim en büyük arzumuz. Biran önce çözülmesini bekliyoruz. Milletvekillerimizi henüz ziyarete gitmedik, hükümet yeni kuruldu ve yeni birimler oluşturuluyor. Bunların bitiminde 3 Milletvekilimizi de ziyaret edeceğiz ve ilimizde yaşadığımız sorunların çözümü için de kendilerinden beklentilerimizi ileteceğiz.
(Özel Haber: Emrah ÖGET)