Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesine gönderilen ve belediyede birçok konuda incelemelerde bulunan müfettiş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müfettişin yaptığı incelemeler arasında Bolu Belediyesinin Özel Halk Otobüslerine yaptığı yardımın ve Börekçiler Sokağa iki kez atılan asfalt konusunun olduğunu belirten Başkan Özcan, bu konularda eğer zimmet çıkarsa kendi cebinden bu parayı ödeyeceğini söyledi.

“DEĞİŞİK ŞİKAYETLER OLMUŞ”

Bolu Belediyesinin Özel Halk Otobüslerine yardım verdiği yönündeki şikayetin kendisinin ağrına gittiğini belirten Başkan Özcan, “Müfettişin tam kaç konuyu incelediğini bilmiyorum. Müfettiş şu ana kadar savunmamı da almadı. Ama değişik değişik şikayetler olmuş. Bir şikayet olmuş. Belediye Halk Otobüslerine doğrudan destek verdi diye. Bu benim ağrıma gitti. Bir müfettişe şu yapılır mı? ‘Bolu Belediyesi kendi otobüsleriyle salgının en pik yaptığı dönemde, toplu taşıma sistemi ayakta kalsın diye. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden otobüs kiraladı” diye şikayet olmuş. Evet kendi şoförümüzü kendi akaryakıtımızı kullandık. Para havuza aktardık onlar paylaştı. Bu konu şikayet edilir mi? Kim ettiyse artık” dedi.

“BURADAN ZİMMET ÇIKACAKSA ÇIKSIN”

Şikayet edenin kim olduğunu bilmediğini belirten Başkan Özcan, “Bu konuda bana zimmet çıkacaksa çıksın. Bolu’daki şoför esnafı için çıkacaksa çıksın. Şikayetçinin kim olduğunu bilmiyorum. Yaptığımız zimmette olabilir meclis kararı alamıyorsun. Yasa ona izin vermiyor. Bin Liralar için izin veriyordu ama aynı yardım kapsamında izin vermiyordu yasa. Dolayısıyla buradan zimmet çıkacaksa çıksın” ifadelerini kullandı.

“KENDİ CEBİMDEN ÖDEYECEĞİM”
Şikayet edilen konular arasında Börekçiler Sokağa atılan asfalt konusunu olduğunu belirten Özcan, “Şikayet edilen konulardan birisi de Börekçiler Sokaktaki asfalt. O asfalt hatalı yapıldı. O asfaltı sökmek zorunda kaldık. Bolu halkının parasını israf ettik diyen benim. Müfettiş bu konuda zimmet çıkartırsa teşekkür edeceğim. Ve ben ilgili müdüre bırakmayacağım bunu ilgili müdür çünkü görevlendiren benim. Kendi cebimden ödeyeceğim. Böyle bir şey yaptıysam” ifadelerine yer verdi.