Bolu Valiliği, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konseyi (AK) İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürlüğü (DGI) bünyesinde ilk iki yılı deneme süresi olmak üzere belirli süreli sözleşmeyle A1/A2 kadrosunda ‘Siyasi Danışman' görevlendirilecektir” açıklamasında bulundu.
Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi; Söz konusu görevli AK Suça Karşı Eylem Dairesi Başkanı'nın idaresi altında, ekonomik suç konuları ile ilgili alanlarda, özelikle iyi yönetişim, organize suçlar, yolsuzluk, kara para aklama/terörün finansmanı gibi konularda siyasi danışmanlık sağlayacaktır.
Başvuru sahiplerinin, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, ekonomi ya da bunlarla ilgili alanlardan birinde yüksek lisans derecesi ve ekonomik suçlara ilişkin politika ve stratejiler konusunda politika danışmanlığı veya söz konusu politika ve stratejilerin operasyonel anlamda uygulanmasına ilişkin en az 4 yıllık mesleki deneyim sahibi olmaları ve AK'ın resmi dilleri olan İngilizce ve Fransızca'dan birini çok iyi, diğerini iyi düzeyde bilmeleri beklenmektedir.
Başvuruların aşağıdaki internet bağlantısı üzerinden 17 Haziran 2014 tarihine kadar şahsen yapılması gerekmektedir. Ön elemeden geçen adaylar yetkinlik değerlendirmesine tabi tutulacak ve akabinde mülakata çağırılacaklardır.”