AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Geredeli yürüme engelli Mehmet Alkan, engellilerin engelini kaldırmak için aday adayı olduğunu belirtti.

Gerede'de yürüme engelli olan Mehmet Alkan, AK Parti'den aday adayı olduğunu söyleyerek çalışmalarına başladı. Tekerlekli sandalye ile gitmek istediği yere yürümesine ulaşan Mehmet Alkan, yürüyememesinin siyaset yapmasına engel olmadığını belirterek, ”Engellilerin engellerini kaldırmak için aday adayı oldum” dedi.

Alkan, Gerede'de de engellilerin yok sayılmadığını ve birçok düzenleme yapıldığını ancak yeterli olmadığını belirten Alkan, Bazı iş yerlerinde ve marketlerde engellilerin girebileceği şekilde yürüme bantları yok. Herkes bir engelli adayı olduğunu düşünmeden iş yapıyor. Engelliler yaşamın her alanında vardır. Bende siyasette de var olduğumuzu göstermek, engellileri biraz daha toplum içine çıksın, engellileri yılda bir kez değil de her gün hatırlamak, hatırlatmak amaçlı aday adayı oldum” diye konuştu.

Alkan, ”Gerede'de engellilerin daha rahat yürüyebileceği ve çıkabileceği basamaklar koyarım. Engellilerin girebileceği tüm alış veriş merkezleri, iş yerleri, sosyal aktivite alanlarında tekerlekli sandalye ile girebileceği şekilde düzenlerim. Aday olursam engellilerin tercümanı olacağım” dedi.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Geredeli yürüme engelli Mehmet Alkan, 2011 yılından bu yana TüvTürk'te müşteri hizmetleri olarak görev yapıyor. Kendisi lise eğitiminden sonra üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okuyor.

AK Parti'nin kapısının herkese açık olduğunu belirterek, Partimizden herkes aday adayı olabilir. Çünkü biz, Yunus Emre'nin dediği gibi, Yaratılanı sevdik, Yaradan'dan ötürü” felsefesiyle hareket ediyoruz” ifadesini kullandı. Haber Merkezi