Geçtiğimiz ay yayınlanan kararnameyle Bolu Özel İdare Genel Sekreteri olarak atanan Sırrı Köstereli, ilimizdeki yeni görevine başladı.
Son olarak Ankara'da Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı görevini yürüten Köstereli, Cuma günü makamına geldi. Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal ve birim müdürleri tarafından karşılanan Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi birimlerini ziyaret edip, çalışanlar ile tanışarak görevine başlamış oldu.
Sırrı Köstereli kimdir?
1964 yılında Trabzon Akçaabat Doğanköy'de doğdu. İlkokulu Doğanköy ve Hendek Nüzhetiye Okulunda okudu. Ortaokul ve lisesini Hendek'te bitiren Köstereli, 1983 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümüne girdi. 1987 yılında mezun olduktan sonra 1987-1989 yılları arasında Hendek Orman İşletme Müdürlüğünde yevmiyeli mühendis olarak çalıştı. 1989 yılında açılan memuriyet sınavı sonucu Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Karadere orman işletme şefliğinde göreve başladı.
1992 yılında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü, Karaköknar Orman İşletme Şefliğine tayin oldu. 1993-1998 yılları arasında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünde çalıştı. 1998-2003 yılları arasında Gerede Orman İşletme Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
2003-2006 yılları arasında bolu orman işletme müdürlüğü görevini yürüttü. 2006-2007 yıllarında 1 yıl süre ile Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Bölge Müdürü olarak kararname ile atandı.
2007-2013 Mayıs ayına kadar Bolu Orman Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Sırrı Köstereli daha sonra Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı görevine atandı. Şuanda Bolu Özel İdare Genel Sekreteri olarak göreve atanan Sırrı Köstereli evli ve 3 çocuk babasıdır.