Tahsin Akduman'dan boşalan İl Genel Sekreterlik görevine, eski Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli 26 Aralık 2013 tarihinde görevlendirilmişti. Ancak bir ay önce ataması yapılmasına rağmen Sırrı Köstereli görevine başlamadı. Köstereli'nin Bolu'ya gelmekten vaz geçtiği belirtilirken, oluşan boşluğu doldurmak için Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru'nun yeni genel sekreter atanana kadar İl Özel İdare Genel Sekreterlik görevini vekaleten yürüteceği belirtiliyor.
Bolu İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde kelimenin tam anlamıyla bir kaos yaşanıyor. Tahsin Akduman'ın emekliye ayrılmasının ardından, eski Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli'nin Genel Sekreterlik görevine ataması yapılmıştı. Ancak ne olduysa bu atamanın gerçekleşmesinin ardından oldu.
Bollu'da göreve başlaması beklenen Sırrı Köstereli atamasının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen Ankara'da ki işlerinin bitmediğini belirterek bir türlü yeni görevine başlamadı. Köstereli'nin Bolu'dan yükselen bazı çatlak sesler sonrası kararını değiştirdiği ve huzursuz olmak istemediği için Bolu'ya gelmekten vaz geçtiği iddia ediliyor.
ÖMER ERU VEKALETEN GÖREVLENDİRİLDİ!
Sırrı Köstereli'nin göreve başlamaması üzerine ise İl Özel İdare'de beklenmeyen bir boşluk oluştu. Yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için Vali İbrahim Özçimen sorumluluğu üzerine alarak, Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru'yu yeni genel sekreter göreve başlayınca kadar İl Özel İdare Genel Sekreterliğine vekaleten görevlendirdi.