ÖZEL İDARE VE BELEDİYE KARŞI KARŞIYA;

SİNEMA BİNASI BELEDİYE'NİN Mİ OLACAK?

Kira süresi 30 Nisan 2013 tarihinde sona eren ve ne şekilde değerlendirileceği merakla beklenen Kent Meydanındaki Sinema Binasının durumu önümüzdeki hafta netleşecek. Bolu Belediyesinin talip olduğu binanın akıbeti Aralık Ayı İl Genel Meclisi toplantısında belli olacak.

Özel Haber: Hakan Aydın

Yıllardır Umut Sanat Ürünleri tarafından sinema binası olarak faaliyet gösteren Kent Meydanındaki binaya Bolu Belediyesinin talip olduğu öğrenildi. Bir yılı aşkın süredir atıl vaziyette bekleyen binanın ne şekilde değerlendirileceği Bolu kamuoyunda merakla beklenirken, Bolu Belediyesinin talip olduğu binaya ilişkin son kararı İl Genel Meclis üyeleri verecek.

Bolu Belediyesi'nin Defterdarlık binasını alma girişiminde bulunduğu şeklinde basına yansıyan haberler sonrası, Belediye'nin yine aynı bölgede bulunan sinema binasını da almak isteyip istemediği tartışmaları gündeme gelmiş, konuya dair açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediyesinin böyle bir talebi olmadığını, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ‘bu binanızı yenileyin' ifadesi olduğunu belirtmişti.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Aradan geçen sürede mülkiyeti Özel İdareye ait olan binada herhangi bir çalışma yapılmayınca Bolu Belediyesi binayı almak için harekete geçti. Söz konusu binanın Bolu Belediyesine tahsisi ile ilgili görüşmeler İl Genel Meclisinin Aralık Ayı toplantılarında yapılacak. Meclis üyeleri arasında bu konuda fikir ayrılıkları yaşanıyor. Başkan Yaşar Yüceer ve üyelerin çoğunluğu binayı Belediye'ye vermeye sıcak bakıyor. Konu Komisyona havale edilecek. Komisyon'daki görüşmeler sonrası Ocak Ayı'nda karar verilecek.