Bolu Belediyesi'nde taşeron firmada çalışırken, sendikaya üye oldukları için iş akitlerine son verildiği iddia edilen işçilerle ilgili Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay açıklamalarda bulundu. Açıklamasında yaşanan süreci aktaran Ay, 11 yıl önceki işten çıkarma olaylarını bu günle kıyaslamak yanlış. O günkü şartlar başkaydı. Bu gün çıkarılan işçilerin işten atılma sebebi Sendikaya üye olmaları. Hükümetimiz Kanun çıkarıyor; Taşeronlarda çalışan işçiler istedikleri sendikaya üye olabilirler diye. Arkasından sendikaya üye oldunuz diye işten atılıyor. Bu ne lahana turşusu. Bu işler bir tek bizim ülkemiz Türkiye'de oluyor nedense. Kişilik haklarına saygı yok, çalışana saygı yok, emeğe saygı yok” dedi.

Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay, geçtiğimiz işlerinden çıkartılan 26 işçi hakkında açıklamalarda bulundu. Ay yapığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

SENDİKAYA ÜYE OLDUKLARI İÇİN ÇIKARILDILAR

21 Nisan 2015 Tarihinden Bolu Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğünde Taşeron firmada çalışan 26 işçi arkadaşımız Sendikaya üye olmaları sebebiyle işten atılmışlardır. Taşeron firmanın işten çıkarma gerekçesi; Zorunlu nedenlerle çevre temizlik programında değişikliğe gidilmiştir. Bolu ili sınırları dahilinde başka bir projemiz olmadığından ve size uygun başka bir pozisyon bulunmadığından dolayı iş sözleşmeniz İş Kanununun ilgili maddeleri gereğince fesh edilmiştir diye Noter kanalıyla tebligat göndermiştir.

BİZ BUNUN ALTINDA ARD NİYET ARARIZ

Taşeron firma yetkililerinin ve Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın gazeteye verdiği demecinde sorunlu işçileri çıkardık demişler. Biz Taşeron firma yetkililerine ve Belediye Başkanımıza soruyoruz; çıkardığınız işçilerin hangisinin disiplinlik bir suçu vardır? Hangi çıkarılan işçimiz işini yapmadığı gerekçesiyle Taşeron firmadan ihtar almıştır? Bunlar mı sorunlu işçi? Bunlar mı çalışmayan işçi? Zorunlu nedeniniz Sendikaya üye olmaları mı? Düne kadar zorunlu nedeniniz yoktu da Sendikaya üye oldukları için mi zorunlu neden oldu? Biz bunun altında ard niyet ararız. Gerçekten çalışmayan, sorunlu işçi varsa bizlerde bu işçilerin arkasında durmayız.

SENDİKAL ŞOV PEŞİNDE DE DEĞİLİZ

Bizler siyasi ya da sendikal şov peşinde de değiliz. Bizler alın teriyle çalışan emeğinin ekmeğinin peşinde olan işçilerimize daha iyi çalışma şartları sunmak, emeğinin karşılığını alabilmesi, ailesine ve çocuklarına bir ekmek daha fazla getirebilmesi derdindeyiz. Biliyorsunuz şu günler seçim öncesi olduğu için sendikamızı her partiden ziyaret eden Milletvekili Adaylarımız var. Bizler siyasi kimlik ayrımı yapmıyoruz. Herkesin bir siyasi görüşü var. Atılan işçi arkadaşlarımız içinde AKP'li, CHP'li, MHP'li ve diğer partilere gönül vermiş insanlar var. Bizler hiç birini siyasi kimliği ile ön plana çıkarmıyoruz. Bizim için işçi olması, çalışması, Bolu'muza hizmet etmesi yeterli.

ÇALIŞANA SAYGI YOK, EMEĞE SAYGI YOK

Bizler Bolu'da siyasi kriz çıkarma derdinde değiliz. Bizler işten zorunlu nedenlerle işten çıkardığınız işçilerin geri alınmasını istiyoruz. 15 gündür bekliyoruz. Hiç kimse bizi arayıp sormadı. (Taşeron firma ve Belediyeden) Bu çıkarılan işçilerin sorununu nasıl çözeriz diye bir öneri getirmedi. 11 yıl önceki işten çıkarma olaylarını bu günle kıyaslamak yanlış. O günkü şartlar başkaydı. Bu gün çıkarılan işçilerin işten atılma sebebi Sendikaya üye olmaları. Hükümetimiz Kanun çıkarıyor; Taşeronlarda çalışan işçiler istedikleri sendikaya üye olabilirler diye. Arkasından sendikaya üye oldunuz diye işten atılıyor. Bu ne lahana turşusu. Bu işler bir tek bizim ülkemiz Türkiye'de oluyor nedense. Kişilik haklarına saygı yok, çalışana saygı yok, emeğe saygı yok.

Biz sendika olarak Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin YILMAZ”dan atılan işçilere sahip çıkmasını bekliyoruz. Nasıl Bolu Belediyesinde Toplu sözleşme döneminde bizlere Babalık yaptı, bu atılan işçiler için de bir Babalık yapmasını bekliyoruz. Biz kendisine güveniyoruz. Bolu”da iş barışını tam sağlamışken tekrar eski günlere dönmek istemiyoruz. Huzurlu, mutlu ve daha çok hizmet için çalışmak istiyoruz. Haber Merkezi