2015-2016 sezonunda kadrosuna 5 yabancı oyuncu alabilecek olan kırmızı beyazlılarda, yabancı oyuncuların isimleri gündeme düşmeye devam ediyor. Adanaspor'dan ayrılan Tiago için girişimlerde bulunan Boluspor yönetimi oyuncunun menajeri ile görüşmeler yaparken bir diğer yabancı oyuncu Simon Terwase Zenke içinde menajerler Boluspor'a Şanlıurfa'dan ayrılacak oyuncuyu önerdi.

Transfer çalışmaları gizlilik içersinde devam ederken Boluspor'da yabancı oyuncu isimleri de bir bir gündeme düşüyor. Başkan Savaş Abak'ın Adanaspor'dan ayrılan Tiago'yu ısrarla istemesinin ardından menajerleri ile görüşme yaparken Şanlıurfaspor'dan ayrılan Simon Terwase Zenke içinde menajerler Boluspor yönetimine teklifte bulundu. Bu sezon Şanlıurfaspor'da 32 maçta yer alarak 2279 dakika sahada kalan Nijeryalı oyuncu rakip filelere 4 gol atma başarısını gösterdi. Yapılan tekliften sonra Boluspor'un nasıl bir yol çizeceği de ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

SİMON TERWASE ZENKE KİMDİR?

Simon Zenke (d. 24 Aralık 1988, Kaduna), kariyerini Şanlıurfaspor'da sürdürmekte olan Nijeryalı futbolcu.

KARİYERİ

Zenke, futbola doğduğu şehrin takımı olan Kaduna United'ın genç takımında başlamıştır. 2006 yılında ise Ligue 1'da yer alan Strasbourg takımına transfer olmuştur. 2010-11 sezonu başında ise Fransa 3. Ligi'ne düşen Strasbourg'dan bonservisi ile iki yıllığına Samsunspor'a transfer olmuştur. Gösterdiği performans ile takımının en golcü futbolcusu olan Zenke'ye Erreà firması sponsor olmuştur. 4 Şubat 2011'de imzalanan sponsorluk anlaşması ise iki yıllıktır. Futbolcunun kulübü ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2012'de sona erecek iken 6 Haziran 2011 tarihinde yeni bir sözleşme imzalanmıştır ve futbolcu iki yıl daha Samsunspor ile kalacağını belirtmiştir.

Profesyonel kariyerinin ilk hat-trickini 27 Mart 2011 tarihindeki Diyarbakırspor maçında Samsunspor formasıyla yapan Zenke, gösterdiği performans ile takımının en golcü futbolcusu olmuştur. Ayrıca basın tarafından oyun stili olarak Nijeryalı millî futbolcu Emmanuel Emenike'ye benzetilmektedir. 1. Lig'de 2010-11 sezonu sonunda Mbilla Etame ile gol krallığı unvanını paylaşan futbolcu böylece kariyerinin ilk bireysel başarısını da elde etmiştir.

21 Mart 2012 tarihindeki Fenerbahçe karşılaşmasında oyundan alınmasına el-kol hareketleri ile tepki gösteren Zenke, teknik direktör Mesut Bakkal'ın raporu doğrultusunda süresiz olarak kadro dışı bırakılmış ve kendisine para cezası verilmiştir. Futbolcu daha sonra ise bu davranışından ötürü özür dilemiştir. 8 Ağustos 2012 tarihinde Samsunspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden futbolcu 2012-13 sezonu başında ise Nancy'ye imza atmıştır. Aynı sezonun devre arasında İstanbul BB ile 1.5 yıllık anlaşma imzalayarak Türkiye'ye dönmüştür. 1.5 sezonu boyunca Süper Lig ve 1. Lig'de mücadele ettiği İstanbul BB'de 29 maç oynayıp 2 gol kaydeden Zenke 31 Ocak 2014 tarihinde kulübüyle sözleşmesini feshetmiştir. 3 Şubat günü ise Şanlıurfaspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu kulüpteki ilk maçını 9 Şubat 2014 tarihinde TKİ Tavşanlı Linyitspor'a oynayan futbolcu ilk golünüyse 16 Mart 2014 tarihinde 1461 Trabzon maçında bulmuştur. Haber Merkezi