AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın Köroğlu Televizyonu'nun da yayınlanan ‘Basın Toplantısı' programında CHP'de yaşanan aday adaylık sürecini değerlendirdi. ‘Adaylık adaylık' açıklamalarının sürecin başlaması ile birlikte yapılması gerektiğini savunan Ömer Sayın, Şimdiden ‘aday adayıyım' diyenler kendine güveni olmayan ve seçilemeyecek kişilerdir. Bu AK Parti'de olsa aynıdır” dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Cahit Çıngı, Mehtap Mısırlıoğlu ve Yüksel Ceylan'ın aday adayı olarak çıktığı CHP'ye göndermede bulundu ve 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birisiyim ve adaylık sürecinin şimdiden başlamayacağını biliyorum. Şimdiden ‘adayım demek' seçimi şimdiden kaybetmek anlamına gelir” şeklinde konuştu.
Köroğlu Televizyonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ömer Sayın, CHP'ye yönelik yaptığı bu eleştirinin AK Parti ve diğer partileri de kapsadığını vurguladı. Erken açıklanan aday adaylarının kamuoyunda dedikodulara neden olacağını, parti içerisindeki çekişmeleri gün yüzüne çıkartacağını ifade eden Sayın, il başkanı olarak aday tespitinde aradığı hususları aktardı.
AK Parti'deki adaylık sürecini değerlendiren Ömer Sayın, Sürecin başlaması ile birlikte aday adayları çıkacaktır. Mevcut Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz doğal olarak yeniden aday olacaktır. Çünkü Bolu'da 50 yıldır yapılamayan çalışmalara imza attı. Sürecin başlaması ile birlikte diğer aday adaylarımızda çıkacaktır. Ben aday tespitinde iki hususa dikkat ederim; Bilgi birikimi ve halkın gözünde ön planda olacak. Ayrıca ismi ile de oy alabilecek bir temsil yapısına sahip olacak. Biz temayül yoklamasını yapacağız, ardından adayımızın kim olacağına da Genel Merkezimiz karar verecek” dedi.
“BU SAATTEN SONRA MACERA ARAMAM”
Yerel seçimlerde aday olup olmayacağına da net bir şekilde açıklık getiren Ömer Sayın, Genel Merkezin isteği olmadıktan sonra bu saatten sonra maceraya atılmam” dedi. 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve il başkanlığına da kendi talebiyle gelmediğini vurgulayan Sayın, Benim arzu ettiğim tek şey var, o da; görevimi layıkıyla yerine getirmek. Bolu'da 12 yerde belediye başkanlığı, 26 il genel meclis üyesi ve belediyelerin meclis üyeleri seçilecek. Bunların hepsini almak için başarılı olmak istiyorum. İl Başkanı olarak AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde de başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım” dedi.