BBP İl Başkanı Mahmut Alan, halk otobüsleriyle alakalı problemleri yaptığı basın toplantısında dile getirdi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan Yapılmayanları belirteceğimiz gibi yapılan uygulamaları da söyleyeceğiz. Her zaman bundan yana olduk. Bolu Belediyesi ile özel firmalar anlaşarak son bir haftadır Bolu'da çalışmalarını sürdürüyorlar. Bildiğiniz gibi büyük otobüsten küçük otobüse geçildi. Ben bu anlamda bu kararı doğru buluyorum. Çünkü ara yollarımız çok dar” dedi.

“Bence otobüs sayılarının artması gerekiyor” diyerek açıklamasına devam eden Alan, Çünkü son bir haftadan beri çok yoğun bir şekilde şikayet telefonları alıyoruz. Duraklara giderek birebir gözlemliyoruz. Otobüslerin saatinde gelmediği de belirtildi. Hatta 45 dakika 1 saat gibi bekleme sürelerinin olduğu söyleniyor. Biz de gittik ve yerlerinde gördük vatandaşlarımız gerçekten mağdur durumda olduğunu gördük. Ayrıca tabi burası üniversite şehri olduğu için onlarda mağdur durumda… 55 halk otobüsü hizmet verirken sayıyı 42'ye indirmişler. Bu sayının daha fazla olması lazım ki öğrenci arkadaşlarımız mağdur olmasın. Öğrencileri sınavları olduğu için özellikle bugün çıktık gittik ve baktık otobüsler gayet iyi çalışmaktaydı” dedi.

Alan açıklamasına şöyle devam etti: Halkın mağduriyetinin yanı sıra otobüsçü kardeşlerimizin de sıkıntıları olduğunu dile getirmek istiyoruz. Havuz sistemi olmadığı için kim ne kadar yolcu taşırsa onu cebine atıyor. Otobüsçüler arasında da sıkıntılar oluşmaktadır. DIT Kart sistemi daha oluşturulamadı. Bu sistem başlamadan 1-2 ay önce eğitim verilebilirdi ancak bu da yapılmadı. Sisteme başlandıktan sonra eğitimler verilmeye başladı ve bu konuda da otobüsçü kardeşlerimizin sıkıntıları var. Bir de otobüsçülerin belirttiğine göre bu ulaşım sorumlusu arkadaşın doktor” olduğunu söylüyorlar. Tabi herkesin siyaset yapma özgürlüğü vardır buna bir şey demiyoruz ancak yapılan işin sorumlusu o işin ehli olursa daha doğru kararlar alacaktır. Daha doğru işlemler yapılarak mağduriyet aza indirilecektir. Her insan hata yapabilir ama branşı dışında bir insan bir yere verilirse orada daha çok problem olacaktır. İsmail Civelek Beyefendinin doktor olduğunu söylüyorlar. Otobüsçülerin en büyük şikâyetlerinden bir tanesi de işin bir doktor tarafından yürütülmesidir. Yetkililerin bu sisteme acilen el atması lazım. Geçtiğimiz günlerde de belediyede kart dağıtımı yapılırken çok fazla sıra oluştu ve vatandaşlar yine mağdur edildi. Ancak ben burada belediyeyi suçlu bulmuyorum. Birazda şirketin suçu var. Otobüslere bir yetkili koyup oradan kart dağıtımını yaptırabilirdi. Otobüse binerken bir kişi fazla verselerdi vatandaş nasıl olsa otobüse binecek ve kartını orada değiştirecekti. Yani halkı hizmete değil de, hizmeti halka götürmek lazım. Ben bütün bu problemlerin bir an önce giderilmesini yetkililerden bekliyorum.” Haber Merkezi