Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, silah kaçakçılarına yönelik ilimizin de yer aldığı 55 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, çok sayıda el yapımı tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirilirken, 55 kişi de gözaltına alındı.
Kocaeli Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda, çok sayıda el yapımı tabanca ele geçirilirken, 55 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, kendilerine gelen ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah ticareti yaptığı iddia edilen şahısları takip etmeye başladı. Yaklaşık 8 ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçen polis; İstanbul, Bursa, Düzce, Bolu, Konya, Sakarya illeri ile Kocaeli'nin İzmit, Gölcük, Karamürsel, Başiskele, Derince ve Kartepe ilçelerinde belirledikleri 55 ayrı adrese, eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda çete lideri olduğu öne sürülen ve İzmit Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden M.G. (40) ve yardımcısı olduğu öne sürülen H.B. (45) ile birlikte Kocaeli'de 48, İstanbul'da 2, Bursa'da 2, Düzce'de 1, Sakarya'da 1 ve Konya'da 1 kişi olmak üzere toplam 55 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerleriyle Düzce'de bulunan imalathanelerinde yapılan aramalarda; çeşitli çap ve ebatlarda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız tabancadan bozma silah ve el yapımı oldukları belirlenen toplam 40 adet silah, 3 bin adet mermi ve silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Çete lideri olduğu öne sürülen M.G.'nin, 2007 yılında da aynı suçtan gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.
Çete üyelerinin ruhsatsız silahları piyasaya sürdükleri, kuru sıkı tabancalar üzerinde oynama yaparak gerçek silah haline getirdikleri, Düzce'de bulunan imalathanelerinde ise silah üretimi yaptıkları iddia edildi. Şahısların ürettikleri silahları 750 lira ile 6 bin lira arasında değişen fiyatlarla, genellikle Kocaeli'den piyasaya sürdükleri belirtildi. Gözaltına alınan 55 kişi, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, düzenlenen operasyonun Türkiye'de yapılan en büyük kaçak silah operasyonlarından biri olduğu da kaydedildi.
Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütlü olarak silah kaçakçılığı yapmak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlamaları ile gözaltına alınan 55 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.