‘Yeni Türkiye' lafını beğenmemişler, Cumhuriyet tehlikedeymiş, akılları fikirleri statükoya takılan, kabuğunu kıramayan, seçilmişlerin değil de, perde arkasındakilerin yönettiği ülke hayalinde, seçimle bu ülkeyi yönetme şerefine ulaşmaları zor görünüyor, ola ki bir askeri, hukuki, post modern ya da dost modern darbe, başa geleler, çünkü Yeni Türkiye'de bunlar olmayacak.

Bir yazarımızda bizi Ata'ya şikayet etmiş, 30 Ağustos Zafer bayramına gidememiş çok üzgünmüş, herhalde biri elini ayağını bağladı, huzura varıp af dilenmeye bile yüzü yokmuş ama AKP zihniyetinden Cumhuriyeti koruyacağına şerefi ve namusu üzerine ant içmiş.

Bu, Ata'ya şikayet işini çok severler, 2002'den beri Ata'ya şikayet ede ede bitiremediler, muhtemelen Ata'da gidişattan memnun ki, kalkıp da şikayet edilenlere tek kelime etmedi, değerli yazar arkadaşların boşuna sayfa doldurmasıyla kaldı.

Neyse biz Bolu ya bağlayalım yazımızı, Tanju bey'in neden kazanacak olan Kılıçtaroğlu değil de, kaybedecek İnce'nin yanında yer aldığını düşünüyordum. kurultay sonucunda İnce'nin aldığı oya bakınca anladım ki, bir sonraki olmasa bile diğerinde CHP başkanı değişecek ve İnce'nin adeta sağ kolu olan Tanju bey de beklide genel başkan yardımcısı olacak. Uzun vadede hedefini ise Genel Başkanlık olarak çizmiş olabilir, böyle hedefleri olan kişileri şahsen takdir ediyorum. Fırsat bulduğunda belediye başkanlığı ya da vekillik için ismini parlatanlardansa, büyük hedefleri doğrultusunda yeri geldiğinde vekillikten vazgeçenler daha değerlidir.

Seneye ki seçimlerde vekilliği gitti(bunu MHP'liler bile söylüyor) ama uzun vadede böyle bir hedef için Vekillik o kadar da önemli değil, değil olmasına da, asla gerçek söz sahibi olamayacağın bir partinin başında olmak ne kadar değerli, orasını bilemiyorum.

Hani ne demişti Demirci abi ‘CHP ne zaman adam olacak' yazısında, ‘kurultayları Cuma namazı vaktine denk getirmediklerinde…' Bende bir iki ilave yapayım, bir gün önce yırttıkları kara çarşafa sonraki gün rozet takmadıklarında, belediye Reisi seçimleri için gecesini gündüzüne katan Vekillerini ihanetle suçlamadıklarında ve de Ak partiyi Cumhuriyet düşmanı görmediklerinde.