İlimizde faaliyet gösteren ve sadece bayanlara hizmet veren B Fit Spor Kulübü, bayanlara hem sağlıklı kilo vermeyi, hem de sağlıklı beslenmeyi destekleyen programlar hazırlayarak obeziteye karşı savaşıyor.

Önceki akşam Diyetisyen Sena Ünalın verdiği seminerde bayanlara hem sağlıklı beslenmenin hem de spor yapmanın önemi anlatıldı. Sizleri Türkiye'nin ilk kadınlara özel spor ve yaşam merkezi B-fit'e davet ediyoruz” diyerek sağlıklı kilo vermenin yanında sporu bir yaşam tarzı haline getirdiğini belirten B fit yaşam koçu olan Nebahat Yerlikaya Aslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Amerikan sağlık örgütü bir kişinin sağlıklı olup sağlıklı kalabilmesi için gerekli zamanı 30 dakika olarak belirlemiştir. Bu 30 dakika, sağlıklı bir yaşam için gereken dayanıklılık, kardiyo ve esneklik çalışmalarını içerir. Bu program benzerleri arasında en çok kalori yakandır ve hızlı sonuç verir”

30 dakikada neler yapılabilir sorusuna cevap aratan Aslan , şunları söyledi: B-fit istayon çalışması hem ülkemizde hem de yurt dışında yaygın olan bir sistemdir. Sistem hem kardiyo hem de kas geliştirmeyi içeren egzersizlerden oluşmaktadır. B- fit bu iki önemli faktörü 30 dakikada size sunmaktadır.

30 DAKİKA YETERLİ Mİ?

“Amerikan Sağlık Organizasyonu bir spor programında göz önünde bulunması gereken 3 şart öngörmektedir. 1.Sıklık 2. Yoğunluk/Kuvvet 3. Süre. Araştırmalara göre aynı tip sporu aynı sürede aynı kuvvet seviyesinde yapan bir kişinin vücudu bir süre sonra bu tempoya alışır. Bu yüden B-fit de değişik kuvvet seviyelerinde spor yapma imkanı bulabilirsiniz. Böylece her seferinde değişik bir 30 dakika yaşamanız mümkün. B-fit'de ki kendi itme ve çekme kuvvetinizle çalışan makinalar burada geçirdiğiniz 30 dakika süresinde fitness düzeyinize uygun olarak, sizi zorlayarak hedeflediğiniz amaçlara ulaşmanızı sağlar. Haber Merkezi