Afganistan, İran, Irak ve Suriye uyruklu sığınmacıların Türk vatandaşlığına geçirilecekleri iddialarına AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'ten yanıt geldi. Coşkunyürek, Bolu'da yaşayan 135 mülteci ailenin kısa süre sonra sınır dışı edileceğinin sinyalini verdi.

Bolu'da yaşayan, Afganistan, İran, Irak ve Suriye uyruklu binlerce mülteciden sadece 409'u Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla devletten yardım aldı. 2014 yılı ilk 6 ayında toplam 61 bin TL yardım alan ve ekonomik durumları iyi oldukları gözlenen mülteciler hakkında, Türk vatandaşlığına geçirilecekleri iddiaları gündeme geldi.

“MÜLTECİLER ÜLKELERİNE GERİ DÖNECEK AMA…”

Bolu'da yaşayan mültecilerin Türk vatandaşlığına geçirilecekleri iddialarına Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'ten yalanlama geldi. Coşkunyürek, Geçtiğimiz günlerde sayın Başbakanımız da söyledi. İnşallah Suriye'deki ve Irak'taki karışıklıklar giderilecek. Ülkemizde misafir ettiğimiz bu insanlarımız da ülkelerine geri dönecekler. Ama şu anda bir yangın var. Bu yangında mağdur olan kardeşlerimize büyük devlet olmanın getirdiği sorumlulukla sahip çıkmak zorundayız. Şu anda bunu yerine getiriyoruz. İnşallah güçlü bir devlet başkanı ile büyük bir cumhurbaşkanı ile biz bölgemizde ve dünyadaki şekillenmede aktif rol oynayacağız. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın liderlik gücüne, karizmasına ve bunu da başaracağına inanıyoruz” dedi.

MÜLTECİLER, NE ZAMAN ÜLKELERİNE GİDECEK?

Coşkunyürek, mültecilerin ülkelerine dönecekleri tarihin sorulması üzerine, Tarih veremiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bu süreç daha da hız kazanacaktır. Türkiye bölgesinde daha etkin rol oynayacaktır.”