Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Genelge, Genel Yazı, Mevzuat ve Yönetmelikler çerçevesinde Kamu Kurumları ve İlimiz Firmalarını bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Bu bağlamda İl Müdürü Çavuş yaptığı açıklamada; 5510 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin altıncı fıkrasında; Geçici iş göremezlik ödenekleri toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile kamu idarelerinin işverenleri tarafından Kurumca belirlenen usul ve esaslara göre Kurum adına sigortalılara ödenerek, daha sonra Kurum ile mahsuplaşmak suretiyle tahsil edilebilir.” Hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda yazılım çalışmaları tamamlanan ve geçici işgöremezlik ödeneklerinin işveren borçlarından mahsup edilmesini sağlayacak olan program işleme açılmıştır. Buna göre toplu iş sözleşmesi yapılan iş yerleri ile kamu işyerlerinin söz konusu uygulama hakkında genel bilgilendirme işlemi yaptık. Bu itibarla İlimiz Kamu Kurumlarından Özel İdare Genel Sekreterliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Özel Sektör olarak Erpiliç ve Beypiliç firmalarına bilgilendirme faaliyetinde bulunulmuştur” dedi. Haber Merkezi