Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2016 yılı Eğitim ve Bilinçlendirme faaliyetlerine başladı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde İlimiz Merkez Sandallar Mahallesi Sakinlerini Sosyal Güvenlik ve Neden Sigortalı Olmalıyız” başlığı altında genel SGK Bilinçlendirme semineri verdi. Sandallar Spor Kulüp Başkanı Sayın Niyazi Teke ve Mahalle Muhtarı Sayın Ahmet Ersoy'un davetleri üzerine gerçekleştirilen bilgilendirme semineri mahalle sakini ev hanımlarının yoğun katılımı çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Bilgilendirme seminerine Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş ile birlikte Bolu İşkur - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Sayın İsmail Yalçın'da katılmıştır.

İl Müdürü Çavuş konuşmasına başlamadan önce; Riskler hayatın gerçekleridir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu risklere karşı her zaman yanınızda! bunu unutmayın Annelerimizin, eşlerimizin, çocuklarımızın geleceğe umutla bakmaları için Sosyal Güvenliğe kayıtsız kalmayın, Sigortasız Çalışmayın! Çalıştırmayın! Çünkü Sosyal Güvenlik vazgeçilmez bir Anayasal Hak'tır” dedi.

Soru ve cevap şeklinde geçen bilgilendirme faaliyeti toplantısında katılımcılara Sosyal Güvenlik Nedir? Neden Sigortalı Olmalıyız? 2016 yılı SGK prim ödemeleri, Ödenecek SGK primleri ve Genel Sağlık Sigortalılığı konularında detaylı bilgiler verilmiş olup, Kadınlarımızın yaşadıkları sorunlar, Sigortalı olmaları konusunda yapması ve yapılması gereken iş ve işlemlerden bahsedilmiş, ödenecek ve/veya ödemeleri gereken prim miktarları hakkında da bilgiler vermiştir. Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortası ve Genel Sağlık Sigortası Primini isterse sigortalı öder, sigortalı ödemelerinde teşvik uygulaması yoktur. İş kazası ve meslek hastalığı primi %2 ödenir. Haber Merkezi