Bolu Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Av. Sezai Çavdar yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay'ı sert bir dille eleştirdi. Çavdar, Sayın Av. Ferit Atalay'ın basına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun Sayın Başbakana ve hükümete yönelik yersiz, zamansız ve insafsız ithamları görmezden gelinerek tek taraflı açıklama yapması, Bolu Barosu yönetim kurulu ve Bolu Barosuna mensup avukatların görüşü olmayıp şahsi düşünceleridir” dedi.
Seçimlerde İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Bolu Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sezai Çavdar, Ferit Atalay'ı yaptığı açıklamadan dolayı eleştirdi.
Sezai Çavdar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Öncelikle darbe geleneği olan ve bu güne kadar da süre gelen Yüksek Mahkeme kuruluş yıldönümlerinde, Adli yıl açılış törenlerinde halkın temsilcileri olarak seçilmiş siyasi iktidar sahibi kişiler davet edilerek adete muhtıra niteliği taşıyan ders verme, ihtar çekme, gözümüz üzerinizde gibi anlamlar içeren konuşmalarla hizaya çekme çabalarından artık vazgeçilmelidir. Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca halkın demokratik tercihlerinden rahatsız olanlar siyasi iktidarları indirmek ve darbe sonucunda oluşturulan sistemi devam ettirmek için silahlı kuvvetlerden sonra maalesef Yargı kurumlarını da halka karşı silah olarak kullanagelmişlerdir. Bu darbe dönemlerinden alınan gelenek bu gün de devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Yüksek Yargının kuruluş yıldönümlerinde ve adli yıl açılış törenlerinde konuşan yargı mensupları hukuk süreci dışında siyasi iktidarlara ve seçilmiş kişilere ders verme, hesap sorma yerine kendi iş ve işleyişleriyle ilgili hesap verme, Türkiye'de adaletin düzgün ve zamanında işlememesini,10 yıl,20 yıl süren ve neticelendirilemeyen yargılama sürecinin hesabını verme yolunu seçmelidirler.
Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Avukatların ve Baroların bağlı bulunduğu meslek kuruluşu niteliğinde olan Türkiye Barolar Birliği Başkanına da savunma makamının Yargının bir unsuru olması nedeni ile savunma makamı” adına söz verilmiştir. Ancak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu bu konuşmasında savunma makamının sorunlarından, avukatlık mesleğinin sorunlarından bahsetmediği gibi şahsi siyasi hedefleri uğruna avukatlar adına kendisine verilen konuşma hakkını da istismar etmiştir. Yüksek Mahkemenin kuruluş yıldönümü programını siyasi şov haline getirerek hem ev sahibi Yüksek Mahkeme mensuplarını hem devlet büyüklerini hem de biz avukatları rencide etmiştir.
Bu güne kadar avukatlık mesleğinin sorunları ve Yargının bir parçası olan savunma makamının sorunları ile ilgili hiçbir çözüm getiremeyen, getirme gayretinde de bulunmayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun cübbenin sağlamış olduğu avantajı ve yetkiyi kötüye kullanarak Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenlerini de fırsat bilerek Türkiye'nin siyasi olaylarını ve hükümetin icraatlarını insafsız şekilde eleştirme, ajite etme yoluyla mensubu bulunduğu ideolojik çevrelerde avantaj sağlama, yer bulma gayretini görmekteyiz. Siyasi iktidardan hesap sorma, siyasi olayların değerlendirmesini yapma yeri Danıştay toplantısı değil siyasi makam ve mevkiler ve bu amaçla yapılan toplantılardır. Hiç kimse kendini halk tarafından seçilmeden seçkin gurup” statüsünde görerek hesap sormaya kalkmamalıdır. Mensupları tarafından verilen yetkiyi veriliş amacına ve sınırlarına uygun olarak kullanmalıdır.
Bu kapsamda Bolu Barosu Başkanı Sayın Av. Ferit ATALAY'ın bu olayla ilgili basına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin FEYZİOĞLU'nun Sayın Başbakana ve hükümete yönelik yersiz, zamansız ve insafsız ithamları görmezden gelinerek tek taraflı açıklama yapması Bolu Barosu yönetim kurulu ve Bolu Baros