CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Mısırlıoğlu, kalabalık bir partili grubuyla seçim çalışmalarına Akpınar ve Semerkant Mahallelerinde devam etti. Mısırlıoğlu, bu iki mahallenin tarihi dokusuna yönelik çalışmalar yapılacağını ve bölgenin turizme açılacağını ifade etti.
Mısırlıoğlu, seçim gezileri sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Seçime 24 gün var. Artık Bolu'da yaşayan vatandaşlarımız seçim atmosferine tamamen girmiş ve Bolu'da bir değişime de hazır olduklarını bize net bir şekilde ifade ediyorlar. Özellikle Akpınar ve Semerkant Mahalleleri Bolu'muzun çok eski yerleşim bölgesi olan mahallelerimizden. Ama hizmet açısından da en yoksun mahallelerden 2 tanesi. Bugün Akpınar mahallesinde bir ziyaret gerçekleştirdik. Semerkant mahallesinde de diğer arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor. Bizler hep şunu söyledik. Bolu'da yaşayan vatandaşlarımızın özellikle Belediyenin de asli görevlerini yapamadığını bütün Bolu kabullenmiş. Biz zaten ilk dönemimizde bunların hiç konuşulmayacağının sözünü vermiştik.
“Küçük butik oteller yapacağız”
Özellikle Akpınar ve Semerkant Mahallesi, Bolu'nun çok eski tarihi dokularını taşıyan tarihi değerlerini yansıtan ve belli bir dönemin mimari yapılarının olduğu mahalleler. Bizler Akpınar ve Semerkant'ta o çok değerli tarihi sokaklarımızda eski evlerini restore ederek Bolu'nun özellikle dışarıdan gelen turistlerin gezip görebileceği vakit geçirebileceği, Bolu'nun el işlerinin satılabileceği, insanların gelip kafelerinde oturabileceği yeri geldiğinde konaklayabileceği küçük butik oteller yapacağız. Bu 2 mahallede Bolu'nun tarihi dokusunu tekrar ortaya çıkartacağız. Tabi ki burada ömrünü tamamlamış binaların yenilenmeye de ihtiyacı var.
“Seviyesiz siyaset değil, hizmet esastır”
Bu bölgelerde de vatandaşımızla bir araya gelip onları mağdur etmeyecek şekilde yollarının genişlediği, yeşil alanlarının artırıldığı, çocuk parklarının artırıldığı yaşam alanlarını artıracağız, hem tarihimize sahip çıkacağız hem de modern yapılarımızla Bolu'muzun gelişmesi noktasında mesleğimizin de bize vermiş olduğu güçle bu 2 mahallemizi Bolu'da yaşanabilir mahalle haline getireceğiz. Biz şu an yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
Çok sayıda partili arkadaşımız ve grubumuz, seçim çalışmalarında her zaman yanımızda oldu ve bizlere güç verdi. Ama birileri gibi seviyesiz siyaset yapanlarla bizim işimiz olmadığını söylemek istiyorum. Kendi seviyelerine bizi de çekmek istiyorlar. Ama biz Bolu'da yaşayan vatandaşlarımızı temsil ediyoruz. Onların layık olduğu şekilde hizmet etmek için bu göreve talibiz. Dolayısıyla bizim işimiz, birilerine laf yetiştirmek değil tam tersi Bolu halkının takdiri kazanmak ve Bolu'da yaşayan vatandaşlarımızla her zaman yan yana olmak. Bolu için yararlı şeyler yapmak; o nedenle birileri bizimle ilgili atıp tutsunlar, biz onların seviyesine inemeyiz. Biz laf yetiştirme derdinde değiliz, Bolu'muza nasıl hizmet ederiz, onun derdindeyiz. Allah nasip ederse 24 gün sonra vatandaşlarımız mevcut beyefendiyi emekli edecekler. Yaşanabilir bir Bolu için de hep birlikte kolları sıvayacağız.”