10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçe basınını akşam yemeğinde ağırlayan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, aynı günün idareciler günü de olduğunu anımsatarak, her iki günü de tebrik etti.
Gerede Kaymakamı Arslan Yurt; Basının güçlü bir konumu var, insanlar basını çok etkili şekilde takip ederler, neticede birileri de buna emek harcıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum,” dedi.
Esentepe Hotel'de düzenlenen geceye, ilçe basın mensupları dışında; Kaymakam refikliği stajını yapan Kaymakam Adayı Sedat Ülgül, Yeniçağa Kaymakamı Fahrettin Demir, Mudurnu Kaymakamı Hayri Zorlu, Dörtdivan Kaymakamı Nursan Vural Zorlu yanında Gerede Emniyet Müdürü Veli Gözütok, Gerede Yazı İşleri Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü, Öğretmenevi Müdürü Murat Ergüven ile Hizmeteli Derneği Yöneticilerinden Neslihan Yurt da katıldı.
Gazeteciliğin önemli bir kamu hizmeti olduğunun altını çizen kaymakam Yurt, Bu çalışma gerçekten de fedakarane bir çalışmadır. Çünkü gecesi yok, gündüzü yok, tatili yok ve karşılığında çok büyük bir menfaat yok. O yüzden ancak sevgiyle yapılabilecek bir çalışma,” diye konuştu.
Gazeteciler Günü ile İdareciler Günü'nün birbirlerine benzediğini dile getiren Kaymakam Yurt, şunları dile getirdi; Her iki gün aşağı yukarı kaynakları birbirine benziyor. Tabii ki idareciler ve gazeteci-ler birlikte çalışıyorlar. Yani bu açıdan da aslında bizim için anlamlı. Çünkü gazeteci arkadaşlarımız açısından, özellikle taşrada çalışan gazeteci arkadaşlarımız açısından en önemli haber kaynakları; idareciler, belediyeler yani siyaset mekanizması ve idare mekanizmasıdır.”
Yerel basın mensuplarını Esentepe Hotel'de verdiği davette buluşturan Kaymakam Yurt, idareciler ile gazetecilerin iyi diyaloglar içerisinde olması gerekliliğine işaret ederek, Böylelikle halkla idare arasında uyum, doğru uyum sağlanır,” şeklinde konuştu.
Yurt, yeni bir dönemde yaşandığını ifade ederek, iyi ilişkilerin faydalı sonuçlar doğuracağına vurgu yaparak, şöyle konuştu; İdareciler gazeteci arkadaşlarımızla mutlaka bir şekilde iyi diyalog içerisinde olmalı ki halkla idare arasında doğru uyum sağlansın. Yani idareden doğru bilgi giderse gazetecilerimiz bunu doğru şekilde kamuoyuna duyururlarsa hem idareci rahat etmiş olur, hem de halk da olan biten her şeyden haberdar olmuş olur. Çünkü neticede artık yeni bir dönemde; şeffaflık, hesap verebilirlik gibi çeşitli modern ölçülerle, ilkelerle idare ediliyoruz”
Basının güçlü bir konumda olduğunu ifade eden Yurt; Bir idareci kendini ifade edeceği zaman ilçeyle ilgili düşüncelerini halkla paylaşacağı zaman bunu tek-tek herkesin kapısına gidip vatandaşına anlatma şansı yok. Bunun için aracı kullanması gerekir. Bu anlamda en uygun aracılar yalnızca bizim memleketimizde değil dünyanın her yerinde de basın mensuplarıdır. Bunu kabul etmek lazım. Basının güçlü bir konumu var, insanlar da basını etkili şekilde takip ederler, neticede birileri buna emek harcıyor. Emek harcayan arkadaşlarımızda çalışan gazetecilerimiz. Bizler de ilçemizdeki basın mensubu arkadaşlarımız da mutlaka, daima iyi bir diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bildiklerimizi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışı-yoruz onlar da bizden aldıklarını kamuoyuna bir şekilde duyuruyorlar. Böylece halkla irtibatımızı bir şekilde uygun bir şekilde sağlamaya devam ediyoruz,” dedi.
Yurt, gazetecilere verdiği balıklı davette şöyle devam etti; Yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışma gerçekten de fedakarane bir çalışmadır, yani para için yapılacak bir şey değil. Çünkü gecesi yok, gündüzü yok, tatili yok ve karşılığında çok büyük bir menfaat yok. Bu onun için ancak bir sevgiyle yapılabilecek bir şey. Bunu d