Ses Bolu Şubesi ve Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi tarafından yapılan ortak açıklama ile son günlerde gündemde olan afiliasyon sürecine tepki gösterildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde yapılan ortak açıklamada ilk sözü Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Hakan Koca aldı. Koca, Bugün hastanemizde yine bir haksızlık ve hukuksuzluk uygulanmakta, hatta zirve yapmış durumda. Bugün burada çalışanlar mağdur olmuş durumdalar. Çalışma hayatında bir sürü sorumluluklarımız var. Hastanemizde huzur içinde yaşarken, bu sorumluluklarımızı yerine getirirken, hastane yönetimi tarafından çalışanlar mağdur edilmiştir. Nasıl mağdur edilmiştir? Türkiye Kamu Hastaneler Birliğine bağlı hastanelerimizden 3. Basamak sağlık hizmetlerinde iken, 2. Basamak sağlık hizmetleri adı altında ayrıştırmaya gidilmiştir. Yeni bir hastane oluşumu gerçekleştirilmiştir. Bu gerçekleştirme yapılırken, çalışanların Sağlık Bakanlığı'nın tayin atama yönetmeliği, kanunlar, yönetmelikler, başbakanlık genelgeleri, anayasal hak ve hürriyetler, insan hakları hepsi ihlal edilmiştir. Bu ihlalin sonucunda ise, burada yaklaşık 350 tane personelimiz mağdur olmuşlardır. Bizim buradaki amacımız, ikinci basamak, üçüncü basamak ayrılması değildir. Tamamen sağlık hizmetlerini yürüten, çalışanlara uygulanan haksız, adaletsiz bir uygulamadır. Burada görmüş olduğunuz gibi İzzet Baysal Devlet Hastanemiz Rahmetli İzzet Baysal Baba'mızın emanetinde çalışanlar, üniversite hastanesinde çalışanları, Köroğlu Hastanesi çalışanları, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanları cezalandırılmıştır. Biz bu uygulamalara hayır diyoruz. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz. İşyerimizi terk etmiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sendikalarımızın genel merkezlerinde alınan kararlar sonucunda Türkiye Kamu Hastaneler Başkanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile görüşmeler gerçekleşecek. Sendikalarımızın, grev, eylem ve toplu mücadele hakkı doğacaktır. Biz bu doğal, normal, hak ve hürriyet noktasında vermiş olduğumuz mücadelelere buradaki sağlık çalışanlarının destek olduğunu biliyoruz. Buradaki hastane yöneticileri, yaklaşık 350 tane personelin, toplamda çalışan bin küsur tane personelin sesine ses vermemiştir. Biz burada ekonomik haklar noktasında toplanmadık. Hastanelerimize sahip çıkma noktasında toplandık. Hastanelerimiz nasıl atıl duruma getirilir, bunları 2012'den bu yana Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'nun uygulamış olduğu politikalarla görmüş olduk. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu politikasında hastaneleri toplandı. Akabinde, Bolu ilindeki afiliasyon adı altında üniversite hastanemizi de bağlamış oldu. Sözde ekonomik olarak iyileştirmeye gideceği yerde daha çok mağduriyete neden oldu. Biz ısrarla şunu söylüyoruz, mücadeleye devam edeceğiz. Çalışanlar mücadelenin yanında olacaklar. Bizler de sonuna kadar kurumlarımızı terk etmeyeceğiz”

“Meyvesini onlar yiyor cezasını biz çekiyoruz”

Koca'dan sonra söz alan SES Bolu Şubesi Eşbaşkanı Özkan Üstün ise, Bugün tam bir keyfiyetle karşı karşıyayız. Birileri bize, siz kölesiniz, biz sizin sahibiniziz diyorlar. Biz buna itiraz ediyoruz. Biz 657'ye tabi devlet memurlarıyız. Biz anayasal, uluslararası ve ulusal haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Biz baskılara boyun eğmeyeceğiz. Birileri kendilerine ikinci basamak adı altında dikensiz gül bahçesi yaratıp, üçüncü basamağı batırmanın peşindedir. Biz halkımızın daha iyi hizmet alması için ikinci basamağın da üçüncü basamağın da olmasını savunuyoruz. Afiliasyonu biz istemedik, onlar istedi. Afiliasyonun meyvesini onlar yiyor, cezasını biz çekiyoruz.” Haber Merkezi