İl Özel İdare desteği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bolulu çiftçilere sertifikalı 143.000 kg patates tohumluğu ile 15.000 kg. yonca tohumu dağıtıldı. Devletin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da çiftçilerimize destek verdiğini ifade eden Vali Özçimen, dağıtım esnasında vatandaşa tohumluk patatesini taşımakta yardım etti.
İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen sertifikalı patates tohumluğu ve yonca tohumu dağıtım törenine Vali İbrahim Özçimen, Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sertifikalı patates tohumluğu ve yonca tohumu dağıtım töreni konuşmalarla devam etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş programda yaptığı konuşmada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bu projeler ile hem çiftçimize kaliteli, sertifikalı tohum vermeye hem de bu tohumları çiftçimizden alarak ikinci bir destek amaçlamaktadır. Ürettiklerimizin daha kaliteli olmasını ve çok talep görmesini istiyorsak tohumumuz kaliteli olmalı. Kaliteli, sertifikalı tohumlar ise piyasada oldukça pahalı. Bu projelerle çiftçimizi bu ekstra maliyeti karşıladığımız gibi ekstra da daha uygun ve ucuz temin etmekteyiz” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu da yaptığı konuşmasında, İl Genel Meclisi olarak İlimizdeki üreticilerin sıkıntıları ile yakından ilgileniyoruz. Üreticilerimizin kaliteli ürün elde edebilmesi adına Özel İdaremiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile istişarelerde bulunarak bu konuda neler yapabileceğimizi ve ne tür projelerle üreticimize destek vereceğimizi araştırdık ve İl Genel Meclis Üyeleri arkadaşlarımızla bir dizi çalışmalar ortaya koyduk. 2013 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün Özel İdare desteği ile 7 proje uygulayacaktır. Bunlardan bir tanesi bugün uygulamaya koyacağımız ve üreticilerimizi destekleyeceğimiz sertifikalı patates tohumluğu ve yem bitkileri üretimi geliştirme adı altında da yonca tohumunu dağıtımıdır" dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Ali Ercoşkun, "Köylerde çiftçilerimizle bir araya gelerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde verilen destekler ve yapılması gereken çalışmalarla alakalı bilgi verildiğini de görmek aslında çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmeleri anlamında yol gösterici olma noktasında da önemli bir faaliyet. Çünkü patates tarafından girersek eğer, geçmişteki yıllarda bildiğiniz gibi Türkiye'de patates denildiği zaman Bolu'nun da içinde bulunduğu 3 bölgeden bahsedilirdi. Ama şu anda Türkiye'de patates dediğimiz zaman aşağı yukarı 71-72 vilayette patates ekimi yapılıyor. Bu Türkiye'de 5 milyon ton patates üretimi yapılıyor demek. Bolu'daki üretimin 350 bin ton olduğunu düşünürsek Bolu'daki üretimin 15 katı Türkiye'de üretiliyor. 350 bin ton patates üretimi ile 5 milyon tonluk patates pazarında fiyata etki yapamayız. Yemeklik patates yerine tohumluk patates üretsek fenamı olur. o zaman bizim başta patates olmak üzere bütün ürünlerde yüksek gelir elde edeceğimiz nitelikli ürünlere tabi ki Bakanlığın ve hükümetin verdiği bütün destekleri kullanarak yönelmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
Sertifikalı tohum alımında ve dağıtımında işbirliğinde bulunan kurumlara teşekkür eden Vali İbrahim Özçimen de konuşmasın da, Sertifikalı Tohum dağıtımı işbirliği içinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'ne teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisimiz bir dediğimizi iki etmiyor. Gerçekten kısıtlı imkanlara rağmen yapılan şey küçük değil. 250 bin lirayı çok az görmüyorum ama hem bu teşfiği yapmak, hem gıda kontrolü ve toprak tahlilleri için bir araç alm