Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Doğaya daha az zarar vermek için ahşabın kaynağından toplanarak üretim tesisine gelmesi ve tüketiciye ulaşmasına kadar geçen sürecin değerlendirilmesi sonucu verilen, özellikle ahşap sanayinde ihracata yönelik Pazar arayışındaki ekonomik girişimlerde, Ülkemiz için büyük öneme sahip sertifikalı ahşap hammaddesini, 2014 Nisan ayından beri üreten Bolu Orman İşletme Müdürlüğünce, son dönemde gerçekleştirdiği sertifikalı üretimlerinin sunulduğu Orman Emvali Satış İhalesi 7 Kasım 2014 günü İşletme Müdürlüğü satış salonda gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İhalenin önemine binaen kısada olsa ihaleye iştirak ederek ihaleye katılan sanayicilerle bir araya gelen Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Bölge Müdürlüğünün sunmuş olduğu hizmetler konusunda, sanayicilerin beklentileri ve talepleri ile varsa karşılaşılan sorunlar ve sorunların aşılmasında yapılabilecekler hususunda fikir alışverişinde bulundu. Ürünler konusunda olası yaşanılacak mağduriyetlerde bizzat kendisini ve İşletme Müdürlüğünü arayarak yardımcı olabileceklerini ifade ederek, Açık Artırmalı İhalenin ilk parti satışını kendisi gerçekleştirip iyi niyet dileklerinde bulunarak ihaleden ayrıldı.

Son zamanlardaki ekonomide ki hareketliliğin de yansıdığı ihaleye 50 sanayici katıldı. İhalede 148 partiden oluşan toplam 6.012,749 m³ sertifikalı orman emvalinin tamamı 1.576.639,72 TL gibi yüksek bir tutarla alıcı buldu.

Özellikle mobilya ihracatı başta olmak üzere ahşap sanayinde büyük bir pazar olan ABD ve Avrupa Ülkelerinin uyguladığı FSC Sertifikası zorunluğunun önünü de açacak olan bu tür satışlar, Ülkemizin dünya pazarındaki yerini alarak, rekabet gücünü artırıp daha talep edilebilir konuma gelmesinde büyük önem taşımaktadır.”