Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu mücadelenin ilk yarsını 2-0 önde bitirdiği karşılaşmada Gaziantep BBSK'yı 3-1 mağlup etti. Kırmızı beyazlılarda Serkan Yalçın çift sarı kartın ardında kırmızı kart gördü. Boluspor'un gollerini İsmail Haktan, Emre Kılınç ve Prijovic attı. Kırmızı beyazlılar, son iki haftada aldığı galibiyetlerle puanını 23'e çıkardı.

Haber Merkezi

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, Gaziantep BBSK karşısına, Özkan, Deniz, Serkan, Kibong, Emre, Bilal, İsmail Haktan, Henrique, Nurettin, İshak, Prijovic on biri ile çıktı.

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, yeni transferlerden Henrigue'i on birde başlatırken, Murat ve Cavadov yedek kulübesinde maça başladı.

Boluspor karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 11'inci dakikada Prijovic ile yakaladı. Sağ açıktan İsmail Haktan Odabaşı ceza sahasına kadar topu sürdükten sonra penaltı noktasında bekleyen Prijovic'e aktardı. Müsait bir pozisyonda etkili vuramayan Prijovic'in şutu kaleci İlker'de kaldı. Bu pozisyonun ardından orta alanda kazanılan topta Emre Kılınç sol açıkta bekleyen Nurettin Kayaoğlu'na aktardı. Kayaoğlu, ceza sahası içerisinde bekleyen 3 Boluspor'lu oyuncudan birine atmak yerine direk kaleye vurunca top az farkla auta çıktı. Boluspor'da ikili mücadelede Serkan Yalçın sarı kart gördü. Dakika 27'de Boluspor golü buldu. Orta alanda kazanılan top Gaziantep BBSK defansına kadar geldi. Ceza sahası önünde topla buluşan Priovic akıl dolu bir pas ile topu İsmail Haktan ile buluşturdu. İsmail Haktan Odabaşı topun gelişine sert vururken, kalecinin sağından top ağlarla buluşturdu. Boluspor bu gol ile 1-0 öne geçti.

Golden sonra baskısını artıran Boluspor ceza sahasına bir metre kala serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Emre Kılınç, Prijovic'e alda at dercesine ortayı gönderdi ancak top Prijovic'i ıska geçti. İlk yarının son dakikasında Boluspor 2'inci golü buldu. Korner çizgisinde topu kazanan Nurettin, topu bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Dönen topu Emre Kılınç kazandı. Gaziantep BBSK'lı oyuncu Deumi'den şık bir çalımla sıyrılan Emre sıfırdan topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. İlk yarı Boluspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda konuk ekip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ilk yarıya nazarınla biraz daha etkili oldu. Boluspor'da 50'inci dakikada Kibong sarı kart gördü. Boluspor özellikle orta alanda kazandığı toplar ile kanatlardan ataklar bulmaya çalıştı. Karşılaşmanın 69'uncu dakikasında Serkan Yalçın ikinci sarı kartı görünce karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Öğretmenoğlu kırmızı kartını göstererek Serkan Yalçın'ı oyun dışına attı. Bu kart sonrası teknik direktör Reha Erginer oyuncu değişikliğine giderken, İsmail Haktan Odabaşı'nın yerine Mehmet Kuruoğlu oyuna dahil oldu. Bu değişiklik sonrası Boluspor orta alanda kazandığı topla derinlemesine Prijovic'e uzun bir pas aktarılırken kaleci ile karşı karşıya kalan Prijovic kaleciyi de çalımlayarak topu ağlarla buluşturdu. Bu gol ile Boluspor durumu 3-0 yaptı. Teknik direktör Reha Erginer ikinci oyuncu değişikliğini Kibong'u oyun dışına alarak yaparken yerine yeni transfer Murat Gürbüzerol dahil oldu. Boluspor 10 kişi oynamasına rağmen etkili oyunundan bir şey kaybetmezken özellikle kanatlardan pozisyonlar bulmaya çalıştı. Gaziantep BBS, maçın son anlarında Turgay Bahadır'ın attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Boluspor son oyuncu değişikliğini Aleksandar Prijovic ile yaparken yeni transfer Vagıf Javadov oyuna dahil oldu. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor, haftayı üç puan ile tamamlayıp puanını da 23'e yükseltti. Kırmızı beyazlılar, ligin 19'uncu haftasında deplasmanda Manisaspor ile karşı karşıya gelecek

Boluspor: 3 - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 1

Stat: Atatürk

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Mehmet Kısal, Baki Yiğit

Boluspor: Özkan Karabulut, Deniz Aslan, Serkan Yalçın, Marc Kibong Mbamba (Dk. 79 Murat Gürbüzerol), Emre Kılıç, Bilal Gülden, İsmail Haktan Odabaşı (Dk. 72 Mehmet Kuruoğlu), Luiz Henrique De S. Santos, Nurettin Kayaoğlu, İshak Çakmak, Aleksandar Prijovic (Dk. 87 Vagıf Javadov)

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: İlker Avcıbay, Çağdaş Atan, Armand Deumi Tchani, Ouıssem Ben Yahıa, Ali Tandoğan, Köksal Yedek (Dk. 60 Ergin Keleş), Ufuk Sönmez (Dk. 46 Mahmut Temür), Alan Carlos G. Da Costa, Turgay Bahadır, Salih Sefercik (Dk. 76 Yasin Ozan), Ufuk Budak

Goller: Dk. 27 İsmail Haktan Odabaşı, Dk. 45 Emre Kılınç, Dk. 74 Aleksandar Prijovic (Boluspor), Dk. 90 Turgay Bahadır (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Çağdaş Atan, Dk. 45 Turgay Bahadır, Dk. 62 Armand Deumi Tchani, Dk. 70 Ali Tandoğan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk. 80 Emre Kılınç (Boluspor)

Kırmızı kart: Dk. 69 Serkan Yalçın (Boluspor)