Eski Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi ve kırmızı beyazlıların eski transfer komitesi üyelerinden Soner Çavuşoğlu ile Boluspor'un eski menajeri Muharrem Demirel Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş' programının canlı yayın konuğu oldu. Köroğlu Gazetesi köşe yazarı İlhan Özdemir'in sorularını yanıtlayan Soner Çavuşoğlu ve Muharrem Demirel, Boluspor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Eski Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi ve kırmızı beyazlıların eski transfer komitesi üyelerinden Soner Çavuşoğlu'nun konuşmalarından şatır başları:
BU SENE İZLEME KOMİTESİ YOKTU
“Transfer komitesi futbolcunun pazarlığını yapar. İzleme komitesi oraya atar. Sen pazarlığını yaparsın. Oyuncunun portresini, maliyetini rapor edersin. Yönetime verirsin. Sadece isimler var orada. Altı bomboş. Transfer komitesine imzaya geliniyor. Genelde bu böyle. Sen transfer komitesinde hal hatır ediyorsun. İmza atarken yalandan görüntü veriyorsun. Kulüpler böyle olunca bir noktaya varamaz. Hatır için verilen menajerlik paraları. Ben bu menajere güvendim, ona 5 lira verin. Neden parayı hemen veriyorsun. Dur bir adam gelsin. İzleme komitesinden arkadaşların hiçbir tanesi de diyemiyor ki, ‘Biz bu kadar oyuncu izledik ama bu oyuncuların hiçbir tanesi üst lige, Milli takıma gitmedi. Bu buraya gitti, şu şuraya geldi diyemiyor.' Çünkü bunları söylersem bana bir daha görev verilmez düşüncesi var. Bundan sonraki oluşacak yönetimler bunlara dikkat ederler. Bu sene izleme komitesi yoktu.”
KULÜBÜN HER ŞEYİNİ ANLATMAN LAZIM
“Şimdi Chelsea'nin başkanı Abrahamoviç adam sorumlu. Kime sorumlu taraftara karşı sorumlu. Kulübün sahibi benim ama diyor, herkese anlatmam lazım. Kulübün bütçesi bu. Önümüzdeki sezon harcayacağımız para bu. Bir hedef koyuyor. Biz Boluspor'dayız borç ne kadar? Bana dediler ki, 11 milyon. Hocama, 9-10 arası dediler. Diğerine gidiyoruz, ne 9-10'u 15 milyon borç olmuş diyor. Bu arkadaşların hepsi genç, istekli hedefleri ne? Bilen varsa söylesin, bizde rahatlayalım. Bu halkın takımı. Kendi takımın olsa bile bize anlatacaksın, biz Boluspor taraftarıyız. Anlatmak zorundasın. Çıkın anlatın, bizim 11 milyon borcumuz var. Seneye biz 12 transfer yapacağız. Bu borcu, burada tutacağım. Harcamalara borçlanmayacağım. Bu hedeftir. Yâda ben 3 milyon harcayacağım. Bu borcu yarıya indireceğim. Önümüzdeki sezonda ilk 6 düşünmüyorum. Ligde kalacağız. Bu borcu sıfırlayacağım. Ondan sonra 3'ncü sezonda tertemiz bir Boluspor yaratacağım. Direk şampiyonluğa oynayacağım.”
BU TAKIMA BİR TANE KALİTELİ FORVET ALDIRAMADIK
“Sezon başında hep şunu dedik. Bu takımın en büyük eksiği forvet eksikliği. Kongreler geldi geçti. Devre arası oldu. Bu takıma bir tane kaliteli forvet aldıramadık. Futbolda gol atmadığın zaman futbolun anlamı yok. Sen atacaksın ki, sonra savunmaya geçeceksin. Atmak zorundasın. Atmadan hiçbir şey olmaz. Seyirciyi ayağa kaldırmak için gol atacaksın, şut çekeceksin, mücadele edeceksin. Bunların hiçbirini yapmıyorsun sonra bizim taraftarımız nerede? Neden gelsin taraftar? İkinci yarı çok uzun bir zaman dilimi. İyi 3-4 tane transferle bu takım abartısız ilk altıda olurdu.”
BOLUSPOR'UN MALİ KONGREYE İHTİYACI VARDIR
Şu an yeni Valimiz geldi. Bolu içinde bir şans olduğunu düşünüyorum. Amatör sporların üzerinden Boluspor'a paralar aktarıldığını ben biliyorum. Amatör spor da bir tane soyunma odası yokken, Boluspor'a trilyonlarca para aktarıldı. Boluspor kesinlikle mali kongre yapmak zorunda. Bizi aydınlatacaksın. Boluspor'da ne olup bittiğini herkes gibi bende merak ediyorum. Bu görev Vali Bey'e ve Belediye Başkanımıza düşüyordur. Bu işlerin takipçisi olunması gerekir. Boluspor içerde mi, dışarıda mı? Bizim yüreğimize su serpecek bir şeyler var mı? Türkiye'den çeşitli illerden arkadaşlarımız arıyor. Boluspor'un çok borcu varmış. Futbolcular gelmek istemiyor. Boluspo'u bu du