“Balık Ressamı” Şenol Sak, önümüzdeki günlerde Fransa'da açacağı 30. Kişisel Resim Sergisine hazırlanıyor. Bolulu ressam Şenol Sak, son dönem ‘balık' konulu çalışmalarını Toulouse-Fransa'da, l'Association Camell'art de Péguilhan Sanat Derneği'nde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Sanatçı son birkaç yıldır yaz dönemi çalışmalarını sürdürdüğü güney Fransa'da, değişik kültür sanat kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmekte, sergi, atölye ve workshop çalışmaları yapmaktadır. Sanatçı, 1-3 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki sergisini, l'Association Camell'art de Péguilhan ve Musée de Peinture de Saint-Frajou adlı kurumların ortak çalışması olarak gerçekleştirecek ve son dönemde yaptığı ‘balık' konulu 35 adet, tual üzeri akrilik boya eserini sergileyecek.

Şenol Sak, değişik ülkelerden farklı disiplinlerdeki birkaç sanatçı ile kurucuları arasında yer aldığı Paris merkezli ‘Art Resilience' hareketinin de bir üyesi olarak, ‘Sanatta Hareketlilik ve Esneklik' vurgusu üzerine çalışmalar yapmakta, bu oluşumun çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Zaman zaman da, Fransa'da müze eğitim ve atölye çalışmalarına katkı sağlayan sanatçı, değişik yaş ve meslek gruplarından katılımcılar ile çeşitli sanatsal aktivitelerde bulunmaktadır.

Sak ayrıca, 25 Temmuz 2015 tarihinde Saint-Frajou Resim Müzesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan, Dans le cadre de- ‘Parole d'Artistes'- Senol Sak et son œuvre (Bir dünya Sanatçısı - Şenol SAK ve Sanatı) adlı söyleşi programında sanatseverlere, eserlerini ve sanatını anlatacağı bir ‘söyleşi' programıyla bir araya gelecek. Haber Merkezi