Gerede köylerinin yaylalarında düzenlenen geleneksel yayla şenlikleri Ramazan bayramı sonrasında tüm hızıyla devam ediyor.

Ramazan Bayramı sonunda Samat, Salur, Mircekiraz, Geçitler ve Örencik köylerinin yaylalarında düzenlenen şenliklere yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katılırken, şenliklerde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenlikler bu yıl da birçok köy tarafından yapıldı. Mübarek Ramazan ayı öncesinde başlayan şenlikler, Ramazan Bayramı'nın ardından tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın son gününde ilçemize bağlı birçok köyün yaylasında düzenlenen yayla şenliklerinde yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş bir araya gelerek hasret giderdi.

SAMAT ‘12' DEDİ

Bayramın üçüncü günü gerçekleşen Samat Köyü Yayla Şenliği'nin bu yıl 12.'si yapıldı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İGM Üyesi Metin Demirbilek, Üzeyir Ercivan ve Yusuf Gökçe ile Gerede Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş'ın da ziyaret ettiği Samat Köyü Yayla Şenliği'ne, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından çok sayıda Samatlı katıldı. Samat Köyü Yaylasında düzenlenen, müzik gösterileri ve çeşitli etkinlerin yapıldığı şenlikte bu senenin ağası Ali Eser oldu. Bayramın üçüncü günü düzenlenen yayla şenliklerinin bir diğer adresi ise Mircekiraz Köyü Yaylası oldu.

SALUR, MİRCEKİRAZ, GEÇİTLER VE ÖRENCİK YAYLALARINDA DA ŞENLİK YAPILDI

Bayramın son günü yayla şenliği düzenlenen yayla şenliklerinin diğer adresi ise Salur, Mircekiraz, Geçiler ve Örencik köylerinin yaylaları oldu. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan çok sayıda vatandaş, köylerinin yayla şenliğinde köylüleriyle buluştu. Vatandaşların bir araya gelerek, hem eğlendikleri hem hasret giderdikleri yayla şenliklerinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.