Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) muhteşem bir konser verdi. Kongre Merkezi Bordo Salondaki konseri, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Bolu protokolü ile 1200'ü aşkın kişi dinledi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve yeni kurulan Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği öncülüğünde Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve AİBÜ iş birliği ile düzenlenen konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Rengim Gökmen yönetiminde 10 eser icra etti. Franz von Suppe'nin Hafif Süvari uvertürü ile başlayan konserde Soprano Feryal Türkoğlu, Charles Francois Gounod'un Romeo-Juliet Operası'ndan Juliet'in Aryası ile Turgay Erdener'in Aygız eserini seslendirdi. Bariton Oğulcan Yılmaz ise Ahmed Adnan Saygun'un Köroğlu ve Bozlak eserlerini yorumladı. Tenor Erdem Erdoğan ise konserde, Gaetano Donizetti'nin Alayın Kızı Operası'ndan arya ile Tofik Guliyev'in Sene de Galmaz eserini söyledi.

Konserin sonunda ayakta alkışlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarına; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği Genel Sekreteri ve AİBÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Alpagut tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Haber Merkezi