Gerede'ye ziyarete gelen Senegal Cumhuriyeti Mbacke Belediyesi heyeti, Gerede Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret de bulundu.

Gerede Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü” kapsamında Gerede de bulunan Senegal Cumhuriyeti Mbacke Belediyesi heyeti, ilk ziyaretini Kaymakam Arslan Yurt'a yaptı. Burada yapılan ikili görüşmelerin ardından heyet, Gerede TSO'ya geçti. Başkan Ersin Kaşka, Başkan Yardımcısı Muharrem Kazan, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Zeftçi ve Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı tarafından karşılanan heyete Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Heyete, Ersin Kaşka tarafından brifing verildi

Kaşka, heyetin Gerede ve odamızı ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. Brifin de ilçemiz işadamları Senegal'e hangi sektörlere yatırım yapabilir Senegal den neler ilçemize getirilebilir tartışıldı. Mbacke Şehri Belediye Başkanı Serigne Abdou, Gerede Senegal için Afrika'ya açılan bir kapı olacağını vurgulayan Abdou Mbacke Ndao, ‘'Senegal, Batı Afrika'nın giriş kısmıdır. Senegalin Güvenli ve Demokrasinin yerleştiği bir ülke olduğu ayrıca %98 i Müslüman olan ülkenin Afrika ülkelerinin aksine hiç darbe yaşanmadığı Dakar limanının dünyaca bilinen güvenli bir liman olduğu ulaşımda sorun olmadığı ülkenin güney komşuları ile de geniş bir pazara sahip olduğu vurguladı, Telekomünikasyona ve elektronik başta olmak üzere ülkenin her türlü ithal mala ihtiyacı olduğunu, Mbacke kentinin iki önemli rolü alabilir. İlk etapta coğrafi konumu itibariyle Senegal'in merkezinde bulunmaktadır. Senegal'daki bütün deriler ilçemizde toplanabilir deriler ve diğer ürünlere dağıtım açısında ana dağıtım bölgesi olabilir diye düşünüyorum. Buradan sizlere Senegal'e yatırım yapmaya davet ediyorum'' şeklinde konuştu. Serigne Abdou, Kendilerini burada evlerinde gibi hissettiklerini, Geredelilerin inanılmaz derecede misafirperver olduklarını belirterek, Türkiye ve Gerede ile gurur duyduklarını etkilendiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler sunuldu. Ayrıca, Misafir Belediye Başkanı günün anısına Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yaşayan anılar defterine duygularını yazdı.