Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslar arası Köroğlu Festivali kapsamında AİBÜ kampüsünde gerçekleştirilen 5'inci Uluslar arası Bolu Tarihi, Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu, Köroğlu Festivali dışında bırakılabilir. Sempozyum nedeniyle festivalin Eylül ayına bırakıldığını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2. Köroğlu Festivali'nin, üniversitede gerçekleştirdiğimiz sempozyum nedeniyle Eylül ayında yapmak durumunda kalıyoruz. Ancak üniversite, bünyesinde düzenlenen sempozyuma gerekli ilgiliyi göstermiyorsa, gelecek yıl bu sempozyumdan vazgeçeriz” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversite yönetimine tepkili. Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'nin sırf üniversitede gerçekleştirilen sempozyum nedeniyle Eylül ayına denk getirildiği bilinirken, üniversite yönetiminin uluslar arası sempozyuma gerekli ilgiyi göstermemesi Başkan Yılmaz'ı sinirlendirdi.

Üniversitede gerçekleştirilen 5'inci Uluslararası Bolu Tarihi, Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu'na gerekli katılımın sağlanmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, Köroğlu Festivalimiz bünyesinde üniversitemizde de sempozyum düzenliyoruz. Ancak sempozyuma gerekli katılım gösterilmiyor. Üniversitede 1000 öğretim üyesi, 1000 memur ve 27 bin civarında öğrenci bulunuyor. Sempozyuma eğer bu nüfusa rağmen 100 kişi katılıyorsa, burada bir sıkıntı var demektir. Sıkıntıları da çözmek bizim işimiz. Eğer üniversite kendi ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma gerekli önemi varmiyorsa, gelecek yıl da biz gerekli tedbirleri alırız. İlla sempozyum yapacağız diye bir şey yok. Biz sadece festivalimizin bilimsel bir yanı da olsun istiyoruz. Bunu da üniversiteyle yaparız. Ancak, üniversite de bizim kadar istekli değilse bizde tedbirimizi alırız. Gelecek yıl sempozyumu yapmayabiliriz ve bu sayede tarihi daha erkene çekebiliriz” diye konuştu.