Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu ekonomisinin son dönemde geçirdiği değişimi ve ileriye dönük yapılması gerekenleri, TRT Avaz televizyonunda yayınlanmakta olan Değişim programına değerlendirdi.
Sunuculuğunu Yeliz Pulat'ın yaptığı Değişim programının TSO'daki çekimi, Başkan Emin Semercioğlu'nun makamında gerçekleştirildi. Yapılan röportajda Emin Semercioğlu, İlimizin sektörel yapısı hakkında bilgiler verirken, önümüzdeki dönemde İlimizin iktisadi gündeminde bulunan hususlar hakkında bilgi ve görüşlerini aktardı. Yatırım teşvik uygulamalarının altını önemle çizen Emin Semercioğlu, teşvik uygulamalarında ilçelerin il merkezlerine göre dezavantajlı durumda kaldığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini dikkat çekerek, ilçelerin iktisadi yarıştan kopmamaları gerektiğini dile getirdi.
Bolu'nun 2023 yılına öncelikli olarak turizmde markalaşma çalışmalarıyla hazırlandığını kaydeden Emin Semercioğlu, Bolu'da deniz dışı alternatif turizm alanlarından altısında son derece zengin ve markalaşma potansiyeli olan yerler bulunduğunu ifade etti. Özellikle sağlık ve termal turizmde Bolu'nun önümüzdeki dönemde ön plana çıkacağını belirten Emin Semercioğlu, Karacasu'nun bu markalaşmada başı çekeceğini ve bu bölgede 5.600 kişilik istihdam sağlayacak potansiyele sahip bir termal rezervin yatırıma açık olduğunu sözlerine ekledi. Bu değişimin en önemli dinamiklerinden birisinin ulaşım konusu olacağından bahseden Başkan Emin Semercioğlu, insanların bu gibi turizm destinasyonlarına rahat ve huzurlu biçimde erişebilmesi gerektiğinin altını çizdi. Otoyol bağlantıları ile karayolu ulaşımında bir sorun bulunmadığından söz eden Emin Semercioğlu, havayolu ulaşımında en yakın noktanın Ankara olduğunu ve eğer İlimize doğrudan havayolu ulaşımı sağlanabilirse bunun faydasının ciddi anlamda hissedileceğini, dışarıdan gelen ziyaretçi sayısının ve yatırımcı miktarının artacağına inandığını bildirdi. Bolu'nun coğrafi konumunun sağladığı avantajlar hakkında da konuşan Emin Semercioğlu, Bolu'nun büyük olan metropollere hizmet sağlayan önemli bir bağlantı şehri olması gerektiğine inanıyorum. Yatırımcıların bu hususları dikkate alması lazım” dedi. Son olarak 2023 hedeflerine ulaşma sürecinde, artık öncelikle teknoloji kullanımı içeren, yükte hafif, pahada ağır ürünlerin üretimine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Emin Semercioğlu, bunun yapılabilmesi halinde 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanabileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.