ŞEHRİ RAMAZAN GÜZELDİR

Seçim telaşıydı, okulların tatiliydi derken Ramazanı Şerife sesiz sedasız girdik ve ilk haftası geride kaldı bile.

Geçen yıllara göre mübareğe insanlarımız daha duyarlı derken bir haftaya kalmadı normale dönüldü, caddeye çıkarılan masalarda alenen yemeler içmeler başladı. Eleştirmiyorum bilakis farklı bir açıdan bakarak tutanların ecrine ecir katacağını umuyorum.

Bize zaten Mevla kolaylaştıracağını söylüyor, baksanıza havaların durumuna ‘tatilciden yana değil bizden yana'

Ramazan ayını tutanıyla tutmayanıyla dolu dolu yaşayacak tavsiyeler var, mesela;

1- Açık havada iftar yapın; dışarıya servis açan esnaflarımızda veya Atatürk Orman parkında kendi hazırladıklarınızla keyifli iftar yapabilirsiniz.

2- Açık havada teravih kılın; iyi olurdu ama Ramazanın bereketi, Mevla bu Ramazanı serin geçiriyor dışarıda teravih zor.

3- Dışarıda sahur yapın; son zaman Bolu'ya ivme katan kafeler sahura kadar hizmet veriyor, arkadaşlarınız ile gidip sohbet eşliğinde saatlerce süren sahur yapabilirsiniz.

4- İftar çadırlarında bir kez de olsa oruç açın; Bolu'da bildiğim tek iftar çadırı Anıt Parkta MÜSİAD'ın kurduğu. İllaki ihtiyaç sahibi olmanıza gerek yok her kese açık ve Ramazan'ın paylaşma ruhunun yaşandığı en güzel yerlerden biri.

5- Belediyelerin organize ettiği ramazan eğlencelerine katılın; yine Vilayet Meydanı'nda ki kürsüde belediyemiz musiki dinletisi sunuyor teravih öncesi dinlemeye gidilebilir.

6- Teravih namazını farklı camilerde kılın; Somuncu ve Aslahattin camileri hatimle kılıyor, tamam biraz uzun ama Ramazanın manevi havasını solumak, kuran ile nurlandırmak için birkaç akşamda olsa yeryüzünde tek ezberlenebilen kitabımızı hıfz etmiş hocaları dinlemenizi tavsiye ederim.

7- Akraba ve komşularınızı en az 3 iftara çağırın; bakın en önemlisi bu! Günümüzde yakın akraba ve sıla-i rahimi aksatan insanoğlu kalabalıkların içinde yalnız kalmaya ve yaşamaya başladı. Diyanet İşleri her Ramazanın ana teması olarak yalnızlığı ve paylaşmayı seçiyor, çağın en büyük hastalığı hatta ulemaya göre toplumları felakete sürükleyip yok edebilecek bir sorun, fabrika ayarlarımıza geri dönmek için işte fırsat.

Ve bitmeye yakin hüzünleneceğimiz kesin, o zaman içindeyken değerini bilmek, dolu dolu yaşamak lazım. Hadi hayırlı Ramazanlar cümleten.