Bolu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü nedeni ile tören düzenledi. Şehitler Mezarlığında düzenlenen törende 18 Mart Şehitleri için dualar edildi, şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.
Sağlık Mahallesi Şehitlik Mezarlığındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Şehitlikteki törene Vali Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşmayı Kurmay Yüzbaşı Sadık Kazancı yaptı. Kazancı konuşmasında, Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü kutlamanın büyük sevincinin üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk ordusunun Çanakkale'de vermiş olduğu bu büyük mücadele sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etki ile değil, Türk harp sanatının uygulanış tarzı başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ön plana çıkardığı kahramanlar , askeri dehalar Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin muharebe sahasında tezahürü bakımlarından da, Türk, dünya harp tarihinde örneği olmayan bir olaydır. Yüce ulusumuzun gücü, saygınlığı, onuru, huzuru, bağımsızlığı ve istikbali şehit kavramında gizlidir. Şehitler ulusun varlığının bekası için can vererek kendilerinden sonra gelen nesile yaşam hakkı tanıyan ulu çınarlardır. Türk vatanı ise kahraman şehitlerimizin kanı ile sulanan toprağın adıdır. Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini, canını tehlikeye atarak sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Bu isimsiz kahramanlar vatanın her bir köşesinden Çanakkale'ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler, Türkük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layığı ile yerine getirmişlerdir. Mehmetçiğimizin vatan severliğinin çelikleşmiş ifadesi ile destanlaşan kahramanlığı karşısında hiçbir gücün baş edemeyeceği Çanakkale'de bir kez daha Dünya'ya duyurulmuş yıllardır kaybedilen savaşın ardından kazanılan bu zafer Türk ulusunun öz güvenini tazelemiştir. Çanakkale'de bir güneş gibi doğan Mustafa Kemal gönüllerde tutuşturduğu ulusal bağımsızlık meşalesi ile Türk ulusunu bağımsızlığına kast edenlere karşı mücadele etmek için ayağa kaldırmıştır. 18 Mart Şehitler günü münasebeti ile bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygı ile anar tarih boyunca ordusunu her zaman destek olan yüce Milletimize şükranlarımızı sunarız.” dedi.
Kurmay Yüzbaşı Sadık Kazancı'nın konuşmasın ardından Vali Ahmet Zahteroğulları şehitlik defterini imzaladı. Şehitlikte yapılan duanın ardından, şehitlerin kabirlerine çiçek bırakıldı.