Bolu Adalet Sarayı açılışında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bolu Adli Tıp Kurum binasının da bu yıl içerisinde modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Öte yandan yeni adliyenin açılış duasını DHKP-C Terör örgütü tarafından adliyedeki odasında haince katledilen şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz etti.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Ak Parti'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Seçim çalışmalarına destek vermek üzere Bolu'ya gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bolu Adalet Sarayı'nın resmi açılış törenine katıldı. Törende Bakan Gül'e HSK İkinci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhur İttifakı Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, yeni binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Devletimizin temeli olan adaleti en üst seviyede gerçekleştirmemize, Bolulu vatandaşlarımız başta olmak üzere Bolu Adliyesi'nden hizmet alan herkese hızlı, etkin ve isabetli adalet hizmet verebilmemize imkan sağlayacak yeni adalet sarayımızın yapımında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm bakanlık yetkililerimize, özellikle sayın Adalet Bakanımızın bilgileri dahilinde adliyemizi inşaat halinde ziyaret ederek yapım sürecini hızlandıran ve 29 Ekim 2018 tarihinde burada fiilen hizmet vermeye başlamamızda sonsuz katkıları olan Bakan Yardımcılarımıza, Bolu Valiliğimize, adliyenin mevcut yerinin tahsis ve imarı ile yapım aşamasında taleplerimiz en kısa sürede karşılayan Bolu Belediye Başkanlığımıza ve Bolu Belediyesi'nin tüm birimlerine, Bolu Baro Başkanlığı'na, üniversitemize, bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum temsilcilerine, bizden önce görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı ve Komisyon Başkanlarımıza, eseri ortaya koyan inşaat firmasına, bugüne kadar emeği geçen herkese, açılış organizasyonunda yer alanlara ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımız sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN EN ÖNEMLİ HAZİNESİ ADALETTİR”

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bizim medeniyet tasavvurumuzda, bir devletin en önemli hazinesi adalettir. Adalet hakikatten, saadet ise adaletten doğar. Adalet; kamunun düzeni ve dirliği, idarecilerin süsü ve güzelliği, devletlerin ise hakimiyeti ve güvenirliğidir. Adaletin daim olduğu yerde kudret de süreklidir. Öyle ki, ‘Bir saat adaletle hükmetmek, bir yıllık nafile ibadetten daha hayırlıdır' prensibi bizim en önemli inanç ve kültür değerlerimizdendir. Genel olarak adalet, toplumun her kademesinde, sorumluluk taşıyan herkes tarafından, kendi sorumluluk alanında ve her zaman tecelli ettirilmesi gereken mutlak bir ihtiyaçtır ve önemli bir değerdir. Bununla beraber nihai adalet, devlet adına bağımsız yargı organlarınca yerine getirilir. Adaleti tecelli ettirmekle mükellef olan yargı mensuplarının bu ulvi görevlerini en etkin şekilde yerine getirebilmeleri için mesleki bilgi ve birikimlerinin yanında, fiziki mekanlara da doğal olarak önemle ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu bağlamda, adalet saraylarının adaletin gerçekleştirilmesinde, yargı mensuplarının rahat ve huzur içinde hizmet verebilmelerinde önemli ve etkin bir yeri bulunmaktadır” dedi.

“BOLULULAR ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmasının devamında Bolulular adına emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ümit, Memnuniyetle ifade ederim ki; devletimiz, son 15 yıl içerisinde ülkemiz genelinde birçok vilayetimizde, adaletin önemine, yargının şanına ve milletimizin ihtişamına yakışan, son teknoloji ile yapılmış ve dizayn edilmiş, son derece modern adalet binalarını yüce milletimizin hizmetine sunmuştur. Bugün açılışını yapacağımız Bolu Adalet Sarayı da bunlardan birisidir. Bolu Adalet Sarayı ilimizde; hukukun uygulanmasında, adaletin gerçekleştirilmesinde, ve devletin etkinliğinde önemli bir mekan olacaktır. Bu vesile ile yüksek iradeleri ve talimatlarıyla Bolu Adalet Sarayı'nın yapımına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, yine bugüne gelinceye kadar bu projeye emeği geçen tüm bakanlarımıza, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekilimize ve Bolu Cumhuriyet Başsavcımıza şahsım ve Bolulular adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLULU VATANDAŞLARIMIZ DAHA GÜZEL BİR HİZMETE KAVUŞMUŞ OLACAK”

Valinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bolulu vatandaşların bu açılış ile daha güzel bir hizmete kavuşmuş olacağının altını çizerek, Bugün güzel Bolumuza yakışır bir şekilde Bolu Adliye Sarayımızın açılışı için bir aradayız. Daha önce Bolu Adliyemiz farklı birimleri farklı yerlerde hizmet veriyordu. Bu da Bolulu vatandaşlarımızın adalete erişiminin, adalet hizmetlerini daha etkin bir şekilde almasını engelliyordu. Bugün artık çok güzel bir bina ile tüm birimleri bir araya toplanan bir adalet sarayı ile Bolulu vatandaşlarımız daha güzel bir hizmete kavuşmuş olacak. Başta Cumhurbaşkanımız, emeği geçen bakanlarımız ve emeğe geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 MÜJDE BİRDEN

Bakan Gül konuşmasının devamında Bolu'ya 2 müjde birden verdi. Gerede Adliye binasının yenileneceğini ve Bolu Adli Tıp Kurumu binasının da modern bir görünüme kavuşacağını söyleyen Bakan Gül, Yine her zaman Bolu'nun ihtiyaç duyduğu tüm meseleleri beraber istişare ettiğimiz çok değerli Fatih Metin kardeşimizin de çok büyük emekleri var. Ona da teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Ankara'da Bolu'ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili Bolu'nun ihtiyaçlarını beraber istişare ettik. Bu hizmetlerin yapılması için beraber el ele yol yürüdük. Yine Gerede Adliyemizin binasını da yenileceğiz. HSK Başkanımız Mehmet Yılmaz ve Fehmi Beyin bu konuda çok emekleri oldu. Yine Bolu'da Adli Tıp Kurumu binamızı da modern bir görünüme kavuşturacağız. 2019 yılı projemize aldık. İnşallah Bolulu hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'ün konuşmasının ardından kurdele kesim törenine geçildi. Bakan Gül açılış duasını yapması için DHKP-C Terör Örgütü Üyeleri tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'a mikrofonu verdi. Kiraz'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri kurdeleyi kesti.

Kurdele kesim töreni sonrası Bolu Cumhuriyet Savcısı Önder Yaman ve Vali Ümit, Bakan Gül'e yeni adliye sarayını gezdirdi.