Saldırıda şehit olan polis memurunun babası Zeki Altınbaş, Oğlum terör konularından hiç bahsetmezdi. 'Bizi merak etme, biz iyiyiz, burası sizin tahmin ettiğiniz gibi değil, olacaksa her yerde oluyor, siz rahat edin ben burada iyiyim' derdi"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis memuru Sabri Altınbaş'ın babası Zeki Altınbaş, endişelenmemeleri için oğlunun terör konularından hiç bahsetmediğini söyledi.

Altınbaş, Kaynaşlı ilçesine bağlı DarıyeriYörekler köyündeki evinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 10 yıllık polis memuru olduğunu, Bolu'nun Mudurnu ilçesinden yaklaşık 4-5 ay önce tayininin Silopi'ye çıktığını belirtti.

Oğluyla hemen her gün telefonla görüştüklerini aktaran Zeki Altınbaş, "Diyecek bir şey yok. Allah'ın bize takdir ettiği bir şey. Vatan sağ olsun. Oğlum terör konularından hiç bahsetmezdi. 'Bizi merak etme, biz iyiyiz, burası sizin tahmin ettiğiniz gibi değil, olacaksa her yerde oluyor, siz rahat edin ben burada iyiyim' derdi" ifadesini kullandı.

Evinde taziyeleri kabul eden baba Altınbaş'ı, Kaymakam Şenol Koca ve İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir de yalnız bırakmadı.

Silopi'de dün, zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 polis şehit olmuş, bir polis ise ağır yaralanmıştı.