Bolu Hilton ByHampton Otelinde düzenlenen yemeğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Müftüsü Orhan Genç, daire müdürleri, askeri erkan, Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz katıldı.

Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna verilen yemek öncesi Vali Ümit ve eşi Şengül Ümit tüm masaları tek tek gezerek Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz ile sohbet etti.

Düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü için hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, Esma Nur Demir tarafından ‘Bayrak' şiiri okundu. Küçük yaşına rağmen kendisinden beklenmeyen bir performans sergileyen minik Esma'nın şiiri okumasının ardından uzun süre alkışlandı.

15 Temmuz Gazimiz Özer Bay'ın günün anısına yapmış olduğu konuşmanın ardından, Bolu Valisi Ahmet Ümit, törene katılan Şehit yakınlarımız ve Gazilerimize hitaben bir konuşma yaptı.

“ÇANAKKALE İSTİKLAL UĞRUNA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİĞİMİZ GÜNDÜR”

‘Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, namusu ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir' diyerek konuşmasına devam eden Valimiz Ahmet Ümit, Çanakkale; Canlarını hiçe sayarak Çanakkale geçilmez” dedirten, kahraman Gazilerimizin ve aziz Şehitlerimizin şahs-ı manevilerinde yüce milletimizin; vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği gündür. Ama ne yazık ki karşımızdaki emperyalistler her yenilgiden sonra toparlanıp tekrar tekrar ve daha sinsice planlarla milletimize karşı taarruza geçmektedirler” dedi.

“15 TEMMUZ'DA ÇANAKKALE RUHUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK”

Ümit, Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi, o zamanın emperyalist haçlılarının bakiyeleri olan bu günün post Siyo-Haçlıları; yine kendilerinin organize ettikleri ve yerli, yabancı işbirlikçi hainlerle birlikte tüm güçleriyle ülkemize, milletimize, bağımsızlığımıza kastettikleri 15 Temmuz gecesi de milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmışlardır. Bu vesileyle milletimiz kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanımızı koruma ve bağımsızlığımıza sahip çıkma konusundaki kararlılığını ve ‘Çanakkale Ruhu'nun asla yok olmayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.

“BU EŞSİZ ZAFERİ BİZLERE YAŞATAN ŞEHİTLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Ümit, Bununla beraber bize düşen: kültür ve medeniyetimizin kadîm düşmanlarının zalim ve müstevlî davalarına olan düşkünlüklerinden daha güçlü ve samimi bir şekilde topyekûn millet olarak haklı ve insanî davamıza sahip çıkarak, zalimlerin zulümlerini unutmadan, tarihimizden ilham ve ibret, zamanımızın olaylarından da ders alarak sağlam ve samimi bir şekilde milli birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek, devletimizi ve milletimizi ekonomik, sosyal, kültürel ve teknik olarak muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in konuşmasının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü anısına düzenlenen "Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Fedakârlıkları ve Milli Mücadele" Konulu Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi.

İl Müftüsü Orhan Genç'in yemek duasını yapmasının ardından program sona erdi.