Köroğlu TV'de yayınlanan ‘Serbest Vuruş' programına katılan Boluspor Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral, son zamanlarda yapılan eleştirilerle ilgili olarak açık konuştu. Ülkemizde siyaset ve futboldan herkesin anladığını belirten Meral, Ülkemizde siyaset ve futbolu herkes çok iyi biliyor. Futbolda da hocanın tasarruflarını, yapmasını gerekenleri herkes söylüyor. Ama herkesin söylediği gibi olacak diye bir şey yok. Hocamızda açıklamalarını yapmış. Hatta bir soru gelmiş üçüncü değişikliği neden yapmadınız diye. Takdir hakkımı o yönden kullandım demiş. Hocanın takdiri, buna saygı duymak lazım” dedi.
Mustafa Özkan ve İlhan Özdemir tarafından Köroğlu TV'de gerçekleştirilen ‘serbest Vuruş' programının bu hafta ki konuğu, Boluspor Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral'di. Programda açık bir şekilde gelen eleştirilere cevap veren Meral şu şekilde konuştu;
“HOCANIN TAKDİRİ, BUNA SAYGI DUYMAK LAZIM”
Boluspor Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral taraftarların zorlu hava şartları olmasına rağmen desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: Öncelikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Soğuk havaya, derbi maçına rağmen stada geldiler. Ellerinden geldiği kadar desteklediler. Daha önce kalabalık gelen taraftarlardan daha fazla sesleri çıktı. Tabii onlarında beklentileri var. Denizli maçındaki sonuca göre eleştiriler yapıldı. Oyuncu değişikliklerinden, değişecek futbolculara kadar. Oyuncu değişiklikleri ile ilgili, oyunun kurgusu düzeniyle ilgili pek bir şey söylemeye gerek yok. Ülkemizde siyaset ve futbolu herkes çok iyi biliyor. Futbolda da hocanın tasarruflarını, yapmasını gerekenleri herkes söylüyor. Ama herkesin söylediği gibi olacak diye bir şey yok. Hocamızda açıklamalarını yapmış. Hatta bir soru gelmiş üçüncü değişikliği neden yapmadınız diye. Takdir hakkımı o yönden kullandım demiş. Hocanın takdiri, buna saygı duymak lazım.”
“O ZAMAN HOCAMIZA GEREK YOK”
Hocamızın el geldiği günden bu yana duruşu nasılsa bugünde duruşu aynen öyledir. Hocamız benim gözümde hala imparatordur. Eleştirmek için eleştirmemek gerekiyor. Puan kayıpları yaşıyoruz. Eleştirilmeyelim mi, tabiî ki eleştirilelim. Tabiî ki eleştirileceğiz. Eleştirecekler. Bazen şöyle bir durum oluyor. A takımı eleştirmekle hızını alamayan arkadaşlarımız, alt yapıyı da eleştirmeye başlıyorlar. Yönetim bazında bütün yapılan eleştirilere cevap verebilirim. Ama oyuncu değişikliklerinin dakikası, kimlerin değişeceği, kadroda kimin olacağı biz futbol şubesi olarak bunları belirleyeceksek, o zaman hocamıza gerek yok. Biz futbol şubesi olarak, oyuncularında Bolu'da oynamasını sağlamamız gerekiyor. Transferlerle, alacağımız kişileri belirleyeceğiz. Alabildiklerimizi alacağız. Hatta çok istediklerimizi zorlanarak aldık ve almaya da devam ettik. Bundan sonra yeni sezona kadar yapacak bir şey yok. Ondan sonrada futbolcuların huzur içinde, çalışmasını, uykusunu, dinlenmesini, normal yaşantısını sürdürmesini, kazancını ve oyuncularımızın oynamasını sağlamak. Futbolcuyu sahaya çıkıp arkasından itemeyiz. Şöyle oyna veya böyle oyna diyemeyiz. Oyun kurgusu, kadro, saha içi dizilişi hepsi hocanın takdiridir. Bir oyuncu çok iyi futbol oynamayabilir. Ama bir görev verilmiştir. O görevini yapıyordur hocanın gözünde. Bazen taraftarlarımız bu oyuncuyu neden değiştirmiyor diye soruyor. Değiştirmez çünkü o oyuncu hocanın verdiği görevi yapıyor. Taraftar bilmiyor ki, hocanın o oyuncuya ne görev verdiğini.”