İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Sofra Restoranlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin konuğu oldu.
İlkokul diploması dahi olmayan biri olarak şu anda bulunduğu noktanın bir lütuf olduğunu söyleyen Özer, Başıma gelen yanlış ve kötü olduğunu düşündüğüm her şey bana mutluluk getirdi. Var olduğuma her saniye şükrediyorum. Maddiyatı değil, maneviyatı seçin. Parayı kazanmak zor değil. Çok para yapmak önemli değil. Parayı herkes yapar. Dürüst olun. Başarı para ile ölçülmez” diye konuştu.
Öğrencilere kendi işletmelerinin sahibi olmalarını öğütleyen Özer, Küçük bir büfe ile başlayın ama annenizin yemeğini yapın. Otel yemeği yapmayı değil annenizin yemeğini yapmayı öğrenin ve dünyaya Türk yemeğini tanıtın. İnsana değer katan şey para değildir. İnsanı insan yapan ve insana değer katan en önemli unsur kendin olabilmek, dürüst kalabilmektir” dedi.
Başarı öyküsünü gençlerle paylaşan Sofra ve Özer Restoran'larının kurucusu şef Hüseyin ÖZER, hayatındaki en büyük kararlarını bir kömürlükte aldığına dikkat çekerek, Hiçbir zaman çok para kazanmak hayalim olmadı. Hep çocuk okutmak ve iyi işler yapmak istedim. Ne durumda olduğunuz önemli değildir. Bir hedefiniz olsun ve azimli olun” dedi.

Şef Hüseyin Özer'in konuşmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, idareci, öğretmen ve öğrenciler adına bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için Hüseyin Özer'e teşekkür ederek plaket verdi.