Sümer Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan aydınlatma direklerine elektrik verilmemesini protesto etmişlerdi. SEDAŞ konunun yerel basında yer alması üzerine yaptığı açıklamada, bölgede Karayolları tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle aydınlatma direklerine elektrik verilemediğini açıkladı.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Cumhuriyet Caddesi'nde aydınlatma direklerine elektrik verilememesini eleştiren vatandaşlara cevap verdi. Durumun Karayolları'nın çalışmasını tamamlamamasının neden olduğu belirtildi açıklamada,

Karayollarının asfaltlama ve yol düzenleme çalışmaları kapsamında Bolu ili merkez ilçesi Sümer Mahallesi'nde orta refüjde bulunan ekonomik ömrünü doldurmuş eski aydınlatma tesisimiz sökülerek yerine galvaniz direkli yeni aydınlatma tesisi çalışması başlatılmış ve 94 direk tesis edilmiştir. Ancak tesisin yapımı Karayolaları çalışması ile eş zamanlı götürülmekte olup, 700 metre daha aydınlatma güzergahı için direk dikilmesi gerçekleştirilecektir.

Karayollarının bu bölge devamındaki çalışması henüz bitmediğinden tesise enerji verilememiştir. SEDAŞ, Aydınlatma Yönetmeliği gereği bağlantı anlaşması tamamlanmayan ve abonelik işlemi yapılmayan tesise enerji bağlantısı da yapamamaktadır. Ancak şirketimiz, bölge sakinlerinin hassasiyetini dikkate alarak TEDAŞ ile görüşmüş ve tesisin tamamlanan kısmı için kısmi geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak için TEDAŞ'tan onay alacaktır. SEDAŞ Belediye ile abonelik işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte yeni yapılan tesise enerji bağlantısını gerçekleştirecektir. SEDAŞ tüketici memnuiyetini dikkate alarak kurumlar arası koordinasyonun hızlandırılmasına katkı sağlamış ve çözüm için gerekli çalışmayı üstlenmiştir.

SEDAŞ olarak bölgenin bir an önce aydınlatılması tarafımızdan da istenmekte ve bir an önce bölgedeki vatandaşların yol güzergahında aydınlatma yatırımından faydalanmaları için gerekli işlemlerin tamamlanması sağlanacaktır. TEDAŞ'ın kısmi geçici kabul onay protokolünü imzalamasıyla birlikte yönetmelik gereği aydınlatma aboneliğinin de yapılması sonrası, tesise enerji verilerek yeni aydınlatma sisteminin bugün itibariyle devreye alınması sağlanacaktır. Haber Merkezi