SEDAŞ, olumsuz hava şartları nedeniyle Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki önlemlerini artırdı. Dört ilde saha operasyonu süreç yönetimini 255 ekiple sürdürüyor. Saha faaliyetlerinde ve destek birimlerinde görev alan toplamda 743 personel şebeke operasyonel faaliyetleri için görev yapıyor. SEDAŞ'ta ekipler, kar etkisini yitirene kadar 24 saat çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar acil durumlarda SEDAŞ Çağrı Merkezi'ne Alo 186 no'lu telefondan ulaşabilir.

SEDAŞ, tüm Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren kar nedeniyle yaşanabilecek elektrik kesintilerine zamanında müdahale edebilmek amacıyla, sahada görev yapan ekiplerini ve araçlarını koşullara uygun hale getirdi. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de toplamda 255 ekibi, saha faaliyetlerinde ve destek birimlerinde görev alan toplamda 743 personeli ile ve arıza bakım operasyon işlemleri için görev yapan 208 aracıyla hizmet veren SEDAŞ'ta ekiplerin vardiya süreleri de yeniden düzenlendi. SEDAŞ izinleri de kaldırdı. Ana ambarlarında ve koltuk ambarlarında malzeme ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla 24 saat personel bulunduracak olan SEDAŞ, ilçeleri besleyen enerji nakit hatlarında direk yıkılması olduğu taktirde yıkılan demir direklerin yerine geçici çözüm üretmek amacıyla belirli noktalara da ağaç direk, izolatör, travers, iletken vb. malzemeler stokladı.

SEDAŞ gerekli durumlarda, alınan önlemlere ek olarak olağanüstü koşulların şiddetlenmesi söz konusu olduğunda şirket dışındaki yüklenicilerden araç, vinç ve personel desteği de almak üzere planlamalarını çok öncesinde gerçekleştirdi. SCADA Merkezi ve Çağrı Merkezi çalışanlarının da sayısını artıran SEDAŞ, İl AFAD Müdürlükleri ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi ile sürekli irtibat halinde enerjisiz bölgeler ve kapalı köy yolları hakkında da bilgi akışı sağlayacak. Vatandaşlar, kesintileri bildirmek amacıyla SEDAŞ'ın Çağrı Merkezi ALO 186'yı ve web sayfasında da SEDAŞ Arıza sekmesini kullanarak bilgi verebilirler. Haber Merkezi