SEÇİM YAZILARI - 2

Bu sefer de CHP aday adayları

Bir haftanın ardından neler olmadı ki; hatırlayacak olursak, ilk yazımda Ak Parti'den 33 kişilik bir liste çıkarmıştık aday adaylığı konuşulanlar ve benim adaylığını beklediğim isimlerden, o 33 kişi için siz diyin 33 kişi, ben diyim 3333 kişi, herkes bu yazıyı konuşur olmuş. Bu kadar etkili olacağını bilmezdim, öyle ki bu daha listenin ilki, bir de ikinci liste gelecek ki işte asıl kıyamet o zaman kopacak.

Her neyse, yazımızı yarım bırakmayalım, nereye gitsem, kimi görsem isimler üzerine bir söz, bir yorum, bir eleştiri, kimisi eksik yazmışsın diyor, kimisi çok yazmışsın diyor, kimisi telefonla arayıp şu isim de var diyor, kimisi beni niye yazdın kimse bilmiyor diyor. Velhasılı kelam bu maya tuttu, bu seçim yazıları böyle devam edecek inşallah.

Geçenlerde çok değerli CHP'li bir arkadaşımla birlikte, parti içi bir araştırma yaptık. Ak Parti ile alakalı yapmış olduğumuz liste gibi bir liste hazırladık. CHP'nin derinlerinde biraz ( baya baya ) dolaştıktan, araştırdıktan sonra ulaştığımız, CHP kulislerinde dolaşan isimleri topladık ve sizlerle paylaşıyorum. İşte o liste;

1) Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ( Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Belediye seçimleri ile yıldızı parladı. Ulusalcı kanadın yanında yer almadı. Tanju Özcan'ın karşısında yer alarak CHP Genel Merkezi nezdinde Bolu'da ki CHP'liler içerisinde 1. sıraya yükseldi. Bilhassa Kılıçdaroğlu ve ekibinin gözdesi, Ulusalcı kanadı temizlemek isteyen Kılıçdaroğlu'nun Bolu'daki kozlarından. Kesin Aday adayı olarak konuşuluyor, 1. sırayı alması muhtemeldir. İlle Özcan Olacaksa Onunda Özcan'ı var)

2) Tanju Özcan ( 34 yıl sonra Bolu'nun ilk CHP'li milletvekili. Vekillik süresi içerisinde hızını alamayan Özcan, muhaliflik özelliklerini kendi partisi içinde de kullandı. Parti programının tasvip etmediği çalışmalara, canlı yayınlara katıldı. Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkan Muharrem İnce'nin 1 numaralı ismi. O bir ulusalcı ve Kemal Kılıçdaroğlu onları hiç sevmiyor… Genel Merkezin tırpanı onu da bekliyor mu, çanlar kimin için çalıyor?)

3)Yüksel Ceylan ( Parti'nin eskilerinden. Yeğeni Tanju Özcan'a hala kırgın olduğu ve yine karşısına çıkacağı söyleniyor. Eski Belediye Başkanımız için bu sefer parti içi güç dengelerinde daha ağır basabileceği konuşuluyor. Sevenleri çok. Yeniden siyasette Ceylan dönemi neden olmasın deniliyor. Kulislerde aday adaylığı konuşulanlardan, Ak Parti'de ki Tahsin abi gibi, onsuz seçim olmaz)

4) Özaydın Çetin (Hüseyin Yıkılmaz ve Tanju Özcan'ın karşısına kesin çıkacağı biliniyor. Yarım kalan hesapları var ve bunun için çok çalıştığı konuşuluyor)

5) Sami Özdemir (Aday adaylığı kesin. 2. sıra aday olabileceği konuşuluyor, 1. sırada ki çekişmeler çok fazla, bir gazeteci Ağabey'imin değimiyle, Sami abi 2. sırada aday…)

6) H. Cahit Çıngı ( Cahit Bey, Belediye seçimlerinde olmayanın genel seçimlerde olabileceğini düşünecektir. İsmi kulislerde konuşulanlardan birisi aynı zamanda eski il başkanı. CHP içerisinde çok sevilenlerden birisi. CHP'yi de anlamak mümkün değil, çok sevdiklerine ön seçimde oy vermiyorlar)

7) Necdet Gören (CHP'nin Bolu'da ki ağabey'i. Yaşayan en eski CHP'li Belediye başkanı, Ağabey'in de aday adayı olabileceği siyasi kulislerde konuşuluyor. Beklediğim yeter, sıram gelmiştir diye düşünüyor)

8) Erhan Beykoz ( Belediye meclisinde sürekli gördüğümüz, yerel siyasetten elini bir an olsun çekmeyen, Bolu Basınının Erhan Abi'sinin ismini ilk defa Milletvekilliği aday adaylığı hususunda duydum. İlk defa duyduysak bir bildikleri vardır diyerek Erhan Bey'in de ismini CHP listemizin ilklerinde aldık. Erhan Bey biliyor mu bilinmez ama CHP kulislerinde ismi beklenenlerden ve aday adayı olur diye düşünülenlerden. Bolu'ya çok şey katacaktır. Bolu'da taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen ve bilinen Beykoz'un adaylığı söz konusu olduğunda CHP tarafına artısı çok olacaktır. Tek handikapı Bolulu olmayışı)

9) Elfaz Temiz (Yılların emektarı, sadık Atatürkçü. Bolu'da sünnet ettikleri oy verse, CHP 3 milletvekili çıkarır. Artık bu seçimlerde Elfaz abi olmalı diyenler çok fazla, kulisler ismi ile çalkalanıyor her seçim öncesi olduğu gibi)

10)Kemal Alemdar (Bolu solunda yılların eskitemediği isim. Herkesin tanıdığı, sevilen kişilik. Bolu'da SOL deyince o bir fenomen. Aday adayı olacağı kulislerde çok dillendiriliyor)

11)Süha Alparslan ( Sol'un kitabını yeniden yazan adam. Bolu'da son zamanlarda çok sessiz kaldı. Bu sessizliği milletvekili aday adayı olarak bozacağı konuşuluyor. Bolu Solu'na siyaseti öğreten adam olarak bilinmekte. Kendi yetiştirdiği kişilerin vefasızlığı karşısında karşılarına aday adayı olarak çıkacağı söylentiler arasında)

12)Hüseyin Yıkılmaz (Tanju Özcan malum durumlardan dolayı aday olmayacağını anlarsa, daha önce Mısırlıoğlu'na verdiği desteğini, ulusalcı kimliği ön plana çıkan Yıkılmaz'a vereceği konuşuluyor. Yıkılmaz, Tanju Özcan'ın tabir yerindeyse B,C, D,E, planı)

13) Hüseyin Serin (CHP'nin sakin gücü, ak saçlılarından, sessiz ve derinden çalışmalar yürütür. Uzun süredir sessizliğini koruyan Hüseyin Serin'in bu seçimlerde aday adayı olarak sessizliğini bozacağı konuşuluyor)

14) Mustafa Aksoy ( CHP'nin 2 dönem meclis üyeliğini yapmış, tecrübeli ve sevilen ismi. İş adamı kimliği ile ön plana çıkıyor. Mustafa Bey istemesi durumunda 1. sıraya kesinlikle seçilebileceği konuşuluyor)

15) Fügen Kara (CHP'de Bolu il başkanlığı yapmış ilk kadın il başkanı olma özelliği taşıyor. Parti içerisinde abla olarak görülüyor. Emekleri göz ardı edilemez. Bir kadın aday çıkacaksa bu kesinlikle Fügen Kara olmalı diyenler çoğunlukta. Kulisler Fügen hanımın aday adaylığını bekliyor ve konuşuyor.)

16) Prof.Dr. Atilla KILIÇ ( A.İ.B.Ü. eski Rektörü… Eski rektörümüzün artık siyasetin içerisinde yer almak istediği konuşuluyor. CHP'ye yakın görüşü ile bilinen Kılıç'ın aday adaylığı söz konusu olduğunda ilk tercihinin Bolu olacağı konuşuluyor. Kulislerde adaylığı beklenen isimlerden birisi)

17) Mehmet İNEGÖL (CHP'nin Bolu'da son yıllarda iki seçim kazanan tek ismi Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet bey düşünür mü bilinmez ama kulisler düşünüyor. Bizden söylemesi, kulislerde ismi konuşulanlardan birisi de Mudurnu Belediye Başkanımız)

18) İzzet Çetin ( Ankara'da İzzet Çetin'e yer bulunamazsa, Bolu 1. sırası için konuşuluyor. Bütün Bolu için bir şok olabilir. Bilindiği gibi daha önce Kocaeli de aynı mevzu söz konusu olmuştu. Genel merkez yer bulamazsa ilk düşüneceği yerlerden birisi Bolu'ymuş. Eski sendikacı, eski Kocaeli Milletvekili ve Ankara milletvekili, Kıbrısçıklı İzzet Çetin Bolu'ya bir sürpriz yapabilir)

19) Tuncay Alnıak (Başarılı ve Bolu'da bir çok kişi tarafından tanınan ve sevilen Tuncay Bey'in CHP içerisinde sempatisi ile biliniyor. Bu seçimlerde beklenen muhtemel aday adaylarından bir tanesi)

20) Cumhur Bandakçıoğlu (Babası eski CHP il başkanlarından. Sevilen bir isim. Cumhur Bandakçıoğlu sosyal medyada aktifliği ile ön plana çıkıyor. Şahsı da babası gibi taraflı tarafsız birçok kesim tarafından sevilen bir isim. Sevenlerinin baskısı ile aday olabilirliği konuşulanlardan birisi )

Seçim denizinde CHP limanından aktaracaklarımız bu kadar. Bir sonra ki yazımızda, Ak Parti aday adaylarının 2. listesini yazacağım. Ankara ve İstanbul da ki Bolulular boş durmuyorlar. Seçim havasına girdiğimiz bugünlerde, seçim atmosferine bambaşka bir hava katacak yeni listemiz, çok konuşulacak isimler, hiçbir yerde duymadığınız bilgilere bu sayfadan ulaşacaksınız.

Ak Parti kulisleri onlarca isimle çalkalanıyor. Geçen yazımızın geri dönüşleri ve yeni Ak Parti aday adayları listemiz çok yakında bu adreste olacak… Takip de kalın… Selam ile, hoşça bakın zatınıza…