AKPi Bolu İl Başkanlığı tarafından İzzet Baysal Caddesi'nde seçim bürosu açıldı. Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

İl Başkanlığı tarafından açılışı yapılan seçim bürosuna katılan Bakan Taner Yıldız, Türkiye kalkınmaya başladıkça, paçasından tutup aşağıya doğru çekmeye çalışanlar her zaman oldu. Dışarıdan da olmuştur, içeriden de olmuştur. Uzaktan da olmuştur yakından da olmuştur. O yüzden bizler, bu ülkeyi sevenler, AK Parti hareketi inşallah bu ülkenin sevk ve idaresine devam edeceğiz. Bu ülkenin idaresine konan güçlü iradeyi her zaman hissedeceğiz” diye konuştu.

Çok sayıda partililerin katıldığı açılış töreninde konuşan Bakan Taner Yıldız, Bu Türkiye'deki siyasi istikrara, siyasi iktidara duyulan güvenden kaynaklanıyor. Ondan sonra boş seçim vaatleri ile beraber bizim karşımıza çıkmaya kalkıyorlar. Buna 'hadi oradan' denilir. 'Siz nereden yapacaksınız' denir. Türkiye kalkınmaya başladıkça, paçasından tutup aşağıya doğru çekmeye çalışanlar her zaman oldu. Dışarıdan da olmuştur, içeriden de olmuştur. Uzaktan da olmuştur yakından da olmuştur. O yüzden bizler, bu ülkeyi sevenler, AK Parti hareketi inşallah bu ülkenin sevk ve idaresine devam edeceğiz. Bu ülkenin idaresine konan güçlü iradeyi her zaman hissedeceğiz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Yıldız, Çözüm Süreci'ni destekledikçe, ‘kan akmasın' dedikçe, ‘silahlar gömülsün2 dedikçe bunu istismar etmeye çalışanların olduğunu söyledi. Bunu hiç kimsenin istismar etmemesi gerektiğini belirten Yıldız, Şimdi HDP kalkıyor diyor ki, 'Ben barajı geçemezsem, sivil itaatsizlik başlatıyorum.' Böyle diplomatik cümlelerin arkasına sığınmayacaksınız. 'Ne demek sivil itaatsizlik? Darbe mi yapacaksınız?TBMM'ye giremediniz diye Diyarbakır'da meclis mi kuracaksınız? Oralarda isyan mı başlatacaksınız?' Hiç kusura bakmayın. Bunların hiçbir tanesine müsaade etmeyiz bizler. AK Parti kadroları hiçbirine müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu. Milliyetçiliğin ve mili olmanın lafla olmadığını belirten Yıldız, bugün savunma sanayisini millileştiren, tankını topunu kendi sanayisiyle üreten, rüzgar santrallerini güneş santrallerini yerli olarak üreten bir ülke haline gelindiğini bildirdi.

Yıldız, bunu sadece bu hükümetin bir bakanı olarak, mensubu olmaktan iftihar ettiği AK Parti'den milletvekili olduğu için değil bir mühendis olduğu için söylediğini kaydetti. Konuşmaların ardından dualarla seçim bürosunun açılışı yapıldı. Bakan Yıldız daha sonra Sefa Derneği tarafından düzenlenen kermes ile İzzet Baysal Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Bakan Yıldız ve partililer Belediye Meydanı'ndan Hükümet Meydanı'na kadar yürüyerek gitti. Yıldız'a, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, milletvekili adayları ve partililer eşlik etti. Yürüyüş esnasında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Yıldız, bazı vatandaşların sorunlarını dinledi. Hükümet Meydanı'nda bir iş yerinin açılışını yapan Bakan Yıldız, Vali Aydın Baruş'u da makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız, daha sonra partisince Bolu Öğretmenevinde düzenlenen vefa yemeğine katıldı. Haber Merkezi