Seben'de, düzenlenen panelle Ehl-i Beyt'e karşı türetilen İslam Dünyasını kuşatan akımlar ve fitneler deşifre edildi.

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen paneller halkımızın yoğun ilgisi ve iştirakiyle gerçekleşiyor. Panele, Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından, Ahmet Emin Bektaş, Mustafa Yağcı, Suat Hayri Sapmaz, İsmail İnceayan konuşmacı olarak katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının ardından, Yeni Mesaj Gazetesi Bolu İl temsilciliği adına açılış konuşmasını Hayrettin Türkcan, Dünyaya Yön veren lider, hayatını birlik ve beraberliğe adayan Prof. Dr. Haydar Baş beyin geçmişten günümüze kadar ömrü boyunca yaptığı çalışmalarının, yazmış olduğu 40'ı aşkın eserlerinin, kendisinin katılmış olduğu yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen tüm sempozyumlarda, geleceğe ışık tutan tespitlerinin ve görüşlerinin Milletimiz ve Ülkemiz açısından sonuçlarını, anlam ve önemini anlattı.

3 saat süren panelde ilk konuşmacı Yeni Mesaj Gazetesi yazarlarından Suat H. Sapmaz; AKP'nin 12 yıllık icraatları ve Dinler arası Diyalog, Medeniyetler Arası İttifak projelerinin Ülkemiz ve Milletimiz üzerindeki yıkıcı etkilerini slayt gösterisi eşliğinde delilleri ile birlikte anlattı.

Gazeteci Yazar İsmail İnceayan, Yahudi - Hristiyan entrikalarının, Ülkemiz üzerindeki uzantılarının Dini ve Tarihi Arka planında Ehl-i Beyt'e karşı bidat akımlar, Nakşibendilik konulu sunumunu slayt gösterisi eşliğinde kaynakları ile tek tek ortaya koydu. Peygamber Efendimiz'in ölümünden yüzyıllar sonra ortaya çıkışından bahsederek; velayetin başının İmam Ali olduğunu ve İmam Ali'ye ulaşmayan hiçbir yolun hak olmadığını vurguladı. Nakşibendîliğin İslam tasavvufu gibi görünüp din dışı bid'atlara ön ayak olduğunu; İslam'da olmadığı halde sessiz zikri, kesintili silsileyi, Velayetin başı Hz. Ali olmasına rağmen Hz. Ebubekir'e dayandırdıklarını, icazeti nasp yoluyla değil de ya mezardan ya Hızır'dan aldıklarını iddia ederek bid'at akımlar türettiklerini izah etti.

Gazeteci Yazar Mustafa Yağcı ise, Milli Ekonomi Modeli sunumunu yaparak, Dünyaya yön veren lider Prof. Dr. Haydar Baş beye ait ekonomi modelinin dünyanın tek modeli haline geldiğini 150 aşkın ülkede uygulandığını, Haydar Baş Beyi dinleyen Rusya'nın, Milli ekonomi modelini uygulayarak nasıl dünya lideri olduğunu anlattı.

Yağcı, Türkiye'deki Maden rezervlerine ve işletmelerine değindi. Madenlerimizin Yabancılara ve şirketlerine nasıl peşkeş çekildiğine dikkatleri çekerek, Milli Ekonomi Modeli'nin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş Beye şükranlarını sundu. Haber Merkezi