Haber: BMA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı akşam saatlerinde Seben İlçe Kaymakamlığı önünde düzenlenen ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' ile başladı. 15 Temmuz Marşı eşliğinde Türk bayraklarının dalgalandığı yürüyüş, Seben Kaymakamı Mustafa Atış, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Seben Ak Parti İlçe Başkanı Fehmi Çınar, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ve İzciler, Hafız Celal Yılmaz, 15 Temmuz Gazisi Yaşar Parlak, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Murat Özkan, daire amirleri, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için tek yürek olan Seben halkının katılımıyla gerçekleşti.

Gerçekleştirilen yürüyüş programının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Çok Amaçlı Salonda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları, 15 Temmuz Gazisi konuşması, Mevlidhan Celal Yılmaz'ın konuşması, şiir okunması, yaz kuran kursu öğrencilerinin etkinliği ile gece boyunca sürdü.

Anma programında konuşan Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, 15 Temmuz 2016…Asker görünümlü vatan hainlerinin aziz milletimiz üzerine genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden tankları sürüp tüfekleri doğrulttuğu karanlık gecenin üzerinden 3 yıl geçti. O gün millet olarak milli birlik ve beraberlik içinde bütün dünyaya ve Türkiye düşmanı olan dış güçlerin kuklalarına, FETÖ'ye ‘Biz Türk milletiyiz. Üzerimize tankları da sürseniz, topla, uçakla ateş de etseniz, tüfekle mermide yağdırsanız söz konusu vatansa, söz konusu demokrasi ise canımız pahasına da olsa göğsümüzde ki iman gücüyle Allah deriz, Muhammed (Sav)deriz üzerinize yürürüz' dedik. Tüm Türkiye'nin dört biryanında hainlerin yapmak istediği darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, ülkemizin bekası için Türk halkının fedakarca göstermiş olduğu direniş sayesinde engellenmiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş iradesini darbecilere çiğnetmeyeceğini bir kez daha göstermiş, vatansever askerlerimiz, emniyet güçlerimiz ile beraber demokrasi destanı yazmıştır. Bu birlik ve beraberlik Güçlü Türkiye'nin teminatıdır. Milletin silahını millete doğrultan hainlere karşı bir olup demokrasiye sahip çıktığımız vatan hainleri karşısında destan yazdığımız 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hainlere fırsat vermesin” dedi.

Gece boyunca programa katılan vatandaşlara çorba, simit, limonata, çay ikramlarında bulunuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saat 00.13'te selaların verilmesinin ardından sona erdi.