Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, "Seben'in 3 değişik noktasında yaklaşık 10 dönümlük bir arazi üzerine deneme bahçesi kuracağız" dedi.
Özbağ, , elma üretimi konusunda Seben'in bölgenin tek üretim merkezi olduğunu ifade etti. Seben'de 6 çeşit elmanın üretildiğini belirten Özbağ, "Seben'de her yıl yaklaşık 40 bin elma üretiliyor. Üretilen elmaların bir kısmı toplandıktan kısa bir süre sonra iç pazarda satılıyor. Ayrıca 2 adet soğuk hava deposunda yaklaşık 4 bin ton elma saklanıyor ve uygun zamanlarda piyasalara sunuluyor" diye konuştu.
Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Taşlı Yayla Göleti'nin 40 bin dönümlük bir araziyi sulayacağını hatırlatan Özbağ, arazilerin sulanmasıyla birlikte elma üretimini yılda 100 bin tona çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.
Özbağ, organik ve kaliteli elmalar üretmek için çalışmaların devam ettiğini kaydederek, "Seben'in 3 değişik noktasında yaklaşık 10 dönümlük bir arazi üzerine deneme bahçesi kuracağız. Bu bahçede elmanın kalitesi konusunda çalışmalar yapılacak. Buradan elde edilen bilgiler sayesinde Seben genelinde çalışma yapacağız" diye kaydetti.