Seben Belediye Başkanı Özbağ, yapılacak olan çalışmalar sonucunda Seben Göletinde bir halk plajı oluşturacaklarını duyurdu.

Seben Belediye Başkanı Özbağ, yapılacak olan çalışmalar sonucunda Seben Göletinde bir halk plajı oluşturacaklarını duyurdu. Özbağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'in en büyük gölü konumunda bulunan Seben Göletinin, ana unsurunun tarım alanlarının sulanması olmasına rağmen, turizm noktasında da değerlendirileceğini belirtti.

Bakanlar Kurulunun önümüzdeki dönemde bu bölgeyi turizm alanı ilan edeceği müjdesini veren Özbağ, Gazi Üniversitesi'yle yürüttüğümüz ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin de katkı verdiği projeyi önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunacağız. 200'ün üzerinde gencimizi su sporlarına kazandırmak hedefiyle bir kano takımı, bir yelken takımı ve aynı zamanda bir yürüyüş takımı kuracağız. Bundan sonra Sebenspor, Kızıkspor ve Aladağsporun kano takımları kurmaya yönelikte bir çalışmamız var” dedi.

ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALEDE KULLANILACAK

Özbağ, Bolu'nun yüzde 65'inin ormanlarla kaplı olduğunu da hatırlatarak, Bolu'nun en büyük değeri de ormanları. Allah göstermesin, ormanlarımızda bir afet yangını olduğunda düne kadar müdahale hazırlığı yapacak noktalardan biri Karadeniz idi. Yangın söndürücü helikopterler olası bir yangında Karadeniz'den dolum yapıp yangına müdahale gerçekleştireceklerdi. Seben Göleti oluşturulduktan sonra artık buna gerek kalmadı. Geçtiğimiz yaz mevsiminde de bunun için Seben Göleti'nde tatbikatı yapıldı” ifadesini kullandı. Bölgenin turizme açılması ile birlikte hayata geçirmeyi planladıkları bazı projeler hakkında da bilgiler aktaran Özbağ, Seben göletinde Ege, Akdeniz ve Karadenizdeki gibi halk plajları oluşturmak istediklerini ifade etti.

BOLU'NUN DENİZİNİ OLUŞTURDUK, HALK PLAJLARI DA OLACAK

Karadeniz ya da Eğe bölgesinden Bolu'ya deniz kumu getirerek oluşacak plajların bolu ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özbağ, Bu bölgelerden deniz kumu getirelim ve Seben Göleti çevresinde, Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturalım istiyoruz. Teknik anlamda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Seben Göleti için Bolu'nun denizi diyoruz. Madem deniz diyoruz, burada çevreye zarar vermeyen bir tekne ya da vapurla, gölette gezi turları düzenlemek, restaurant hizmeti de verilebileceğini düşünüyoruz. Bunların Bolu'ya değer katacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ KİMSEYE ŞÖYLE EV YAPIN” DİYEMEYİZ

Seben gölünün turizme açılması ile birlikte gündeme gelecek en önemli konulardan biri olan yayla evleri hakkında da açıklamalarda bulunan Özbağ, Seben sınırları içinde yeni yapılan yayla evi olmadığını belirtti. Seben Gölü oluşturulmadan önce göl alanında çok sayıda yaylanın olduğunu ifade eden Özbağ, Hatta 13 tane ev gölün oluşturulmasıyla sular altında kaldı. Türkiye'nin yaylacılık noktasında bir sorunu var. Bundan Bolu'da nasibini alıyor. Burada sonradan gölün cazibesiyle beraber oluşan yapılaşmalar vardır. Şunu söylemedik ama biz vatandaşımıza; Siz şu boyutta, şu şekilde ev yapabilirsiniz! Biz böyle demediğimiz için kafasına göre, canının istediği şekilde ev yapanlar oldu. Bunların nasıl dönüşebilecekleri noktasında bir fikrim yok” dedi. Özbağ, yayla evleri hakkında bir yapı planlaması yapılması gerektiğinin de altını çizerek, Nasıl olması gerektiği noktasını biliyorum. En azından imarının, suyunun, kanalizasyonunun olduğu bir yapılaşmaya gidilmesi lazım. Ve bu bir hükümet politikası olması lazım. Valimiz buna bir el attı. Artık yaylalarımızda yeni bina yapımının önüne geçildi. Fakat mevcut evler nasıl dönüşecek, vatandaşa hangi şablonda ev yap diyeceğiz, bunların hepsinin bir hükümet politikası şeklinde yapılıp yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Özbağ, yayla evleri konusunda Seben Belediyesi olarak, Şu evi böyle yapın” ya da Size şuradan yer veriyorum” diyecek durumda olmadığını vurguladı.

Haber Merkezi