2018 yılının Şubat ayında, Seben ilçesinde iki aile arasında çıkan kavga sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı olayın duruşmasında sanık ve müştekiler hakim karşısına çıktı. Duruşmada olay günü yaralananlardan Mehmet Büyüktopaç'ın hayatını kaybettiği bildirildi. Mehmet Büyüktopaç'ın ölümünün olay günü aldığı darbe ile ilişkisinin olup olmadığı araştırılacak.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Seben ilçesine bağlı Çeltikdere köyünde Şubat 2018'de, husumetli olan Hasan Büyüktopaç ile amcasının oğlu Ayhan Büyüktopaç arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine 4 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 42 sayfalık iddianamede, Zeki ve oğlu Mustafa Büyüktopaç'ın kasten öldürme” ve kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından dörder kez, Onur Buyüktopaç ve dedesi Hasan ile eşi Hatice Büyüktopaç'ın kasten öldürme”, kasten öldürmeye teşebbüs” ve korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından ikişer kez müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Ayrıca tutuksuz sanıklar Metin ve oğlu Soner Büyüktopaç'ın da kasten yaralama” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILACAK

Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, dörder kez müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar Zeki ve oğlu Mustafa Büyüktopaç ile haklarında ikişer kez müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Onur, dedesi Hasan ve tutuksuz sanık Hatice Büyüktopaç hazır bulundu.

“Kasten yaralama” suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Metin ve oğlu Soner Büyüktopaç da duruşmaya katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan olay günü yaralanarak hastaneye kaldırılan Mehmet Büyüktopaç'ın kızı Ayşe Özkiraz, babasının aldığı darbe sonrası Alzheimer hastası olduğunu ve geçtiğimiz günlerde de hayatını kaybettiğini söyledi. Babasının aldığı darbe yüzünden hastalandığını söyleyen Ayşe Özkiraz, şikayetçi olduğunu da mahkeme heyetine bildirdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti Mehmet Büyüktopaç'ın cansız bedenini, Adli Tıp Kurumu'na sevk ederek hastalanmasının veya ölmesinin aldığı darbeler sonucu ile bağlantılı olup olmadığının incelenmesini istedi.

BABA BÜYÜKTOPAÇ EVLATLARININ SUÇSUZLUĞUNU SAVUNDU

Özkiraz'ın sözlerinin ardından mahkeme heyeti sanık ve müştekilere söz verdi. Sanıklar suçsuz olduklarını söylerken Mustafa ve Onur Büyüktopaç'ın babası Zeki Büyüktopaç, Çocuklarım suçsuzdur, suçu ben işledim. Oğullarımın tahliyesini talep ediyorum” dedi. Müştekiler ise her şeyin ortada olduğunu ve sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade ettiler.

JANDARMA KOMUTANI DİNLENECEK

Mahkeme heyeti müşteki ve sanıkların savunmalarının ardından kararını açıkladı. Olay sırasındaki Seben İlçe Jandarma Komutanı'nın tanık olarak dinlenmesini isteyen mahkeme heyeti Zeki, Mustafa ve Onur Büyüktopaç'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 24 Ekim 2019 tarihine ertelendi.