Seben Derneği Yönetim Kurulu, Çin Devleti'nin Doğu Türkistan'da yaşayan Türk ve Müslümanlara yaptığı zulme sessiz kalmadı.
Seben Derneği Yönetim Kurulundan konuyla alakalı bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Doğu Türkistan'da Ramazan ayında bile Çin Devletinin soydaşlarımıza yaptıkları zulmün artarak devam ettiği bugünlerde, yaşananları büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz” denildi.
Çin devletinin yaptığı zulümlerin anlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Önceki gün, Çin Hükümeti'nin her yıl ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar nedeniyle gerilimler yaşanmış ve 18 Doğu Türkistan vatandaşı Kızıl Çin zulmü altında hayatlarını kaybetmiştir. Seben Derneği olarak hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor.”
Ayrıca, acılara seyirci kalan tüm dünya milletlerinin, bir an önce Çin Devleti'ne gerekli tepkiyi vermesini ve Doğu Türkistan'da yaşayan Türklerin sıkıntılarının giderilmesi için harekete geçmelerinin beklendiği deklare edildi. Seben Derneği Yönetim Kurulu açıklamanın sonunda ise, Çin Devletini nefret ile kınadıkları belirtti. Haber Merkezi